StoryEditorOCM
4 kantunaNITKO SE NIJE ŽALIO

Mladen Ćustić i Hrvoje Vrkić pravomoćno oslobođeni zbog komentara o premijeru Andreju Plenkoviću na društvenim mrežama!

Piše Božana Sviličić
25. travnja 2022. - 10:56

Oslobađajuće presude u prekršajnim postupcima koji su se vodili protiv 72-godišnjeg Mladena Ćustića i 49-godišnjeg Hrvoja Vrkića zbog komentara o premijeru Andreju Plenkoviću na društvenim mrežama postale su pravomoćne.

- Oslobađajuće presude donesene 24. ožujka 2022 u postupcima protiv Mladena Ćustića i Hrvoja Vrkića  zbog počinjenja prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira postale su pravomoćne. Na donesene oslobađajuće presude stranke nisu uložile žalbu- rekao je Davor Dubravica, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Obojica su se teretila da su 20. siječnja na Facebook stranici „Kalelarga Zadar" na objavljeni članak „Premijer Plenković posjetit će Maslenicu i odati počast poginulim braniteljima" objavili uvredljive i omalovažavajuće komentare.

Ćustić je objavio komentar „Triba ga dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone, nitko toliko nije ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik", a Vrkić komentar "Udri munjo, pukni grome.. zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini". Temeljem toga optuženi su da su narušili javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića, koji je 21.siječnja osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti.

26. travanj 2024 22:02