StoryEditorOCM
4 kantunaUDRUGA SELINE:

Na plaži Pisak auto se zabio u rasvjetni stup, zamalo je pogazio obitelj s malim djetetom nakon čega je vozač pobjegao

Piše I. I.
20. kolovoza 2024. - 18:18

Iz Udruge za održivi razvoj mjesta Seline upozoravaju kako se u nedjelju dogodila prometna nesreća na plaži Pisak. 

Plaža je to koja je proteklih dana punila medijske stupce jer automobili makadamskim putem prolaze iznad glava kupača. 

- Dogodila prometna nesreća na plaži Pisak, na način da se auto zabio u rasvjetni stup na dijelu plaže gdje se kupači i pješaci nemaju gdje uzmaknuti. Automobil je zamalo pogazio obitelj koja je bila s malim djetetom, a vozač je zatim pobjegao. Neshvatljivo je da smo vidjeli strašne vijesti s Vira, a institucije izbjegavaju preuzeti odgovornost za ovaj događaj. Svi redom okreću glavu i tvrde da se još ništa nije dogodilo pa neće reagirati. Na plaži Pisak auti doslovce kroz more idu, sramotno je i žalosno da se zbog privatnih interesa pojedinaca u Općini Starigrad neće spriječiti tragedija, naveli su iz Udruge za održivi razvoj mjesta Seline na čijem je čelu Josip Buljat

Iz Udruge navode kako su zvali policiju da naprave očevid i da zaštite pješake, ali i kako je policija tek nekoliko sati nakon nesreće došla na mjesto događaja.

- Ovaj put nema niti jednu dozvolu, niti tehničke uvjete za ovakav promet, a postoji legalan i uređen put koji se ne koristi Je li moguće da nitko ne reagira?, pitaju se iz Udruge za održivi razvoj mjesta Seline. 

Iz zadarske policije su nam kazali kako su u nedjelju dobili dojavu o oštećenju stupa javne rasvjete na području mjesta Seline zaprimili u 18. kolovoza u 18.39 sati.

- Na mjestu događaja su policijski službenici iste večeri proveli očevid kojim je utvrđeno kako je na ulici Put Bunarića prethodno najvjerojatnije vozilom oštećen stup javne rasvjete, u za sada neutvrđenom vremenu. Tom prilikom nastala je materijalna šteta, nakon čega se vozač udaljio s mjesta događaja te je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti, a prema zasad prikupljenim saznanjima, u događaju nije bilo drugih sudionika niti oštećenih osoba, kazali su iz PU zadarske. 

 

19. rujan 2024 03:06