StoryEditorOCM
4 kantunaDANIEL RADETA

Nemam volje odgovarati na glupasta priopćenja zadarskog HDZ-a pa sam odlučio postaviti nekoliko pitanja umjetnoj inteligenciji...

Piše Zadarski.hr
6. ožujka 2024. - 09:08

Kako više nemam volje odgovarati na ova glupasta priopćenja iz zadarskog HDZ-a, a koja su samo potvrdila ono što sam napisao u prethodnom dopisu, odlučio sam postaviti nekoliko pitanja umjetnoj inteligenciji. Evo i odgovora, napisao je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Zadar Daniel Radeta u svom priopćenju koje je ilustrirao prigodnom fotografijom.

Iz kojeg razloga HDZ opstruira osnivanje Centra za mlade?

Prema javno dostupnim informacijama u HDZ-u mladi nikad nisu bili predmet interesa. Njihov model upravljana ustanovama je isključivo motiviran zbog političkog kadroviranja i uhljebljivanja. U svom priopćenju to i priznaju, te pritom kažu kako će radije otvoriti vrata zgrade nego predložiti osnivanje Ustanove koja nije pod njihovom kontrolom.

Kako HDZ misli otvoriti Centar za mlade bez Javne ustanove?

S obzirom na to da se radi o drugorazrednim političarima s drugorazrednim politikama njihov model „upravljanja“ Centrom ne iznenađuje. Umjetna inteligencija pretpostavlja da se radi o modelu „Squatting“. Skvotiranje je zaposjedanje prostora bez dozvole vlasnika, a najčešće se zaposjedaju prazni i zapušteni prostori čija je vlasnička situacija nejasna.

Zašto su zadarski HDZ-ovci drugorazredni političari?

Prema javno dostupnim podacima središnjica HDZ-a i njihov predsjednik Andrej Plenković poslali su zadarskom HDZ-u jasnu poruku. Izborom Šibenčanina Ivana Malenice kao nositelja u IX. Izbornoj jedinici, po drugi put, predsjednik HDZ-a poručio je zadarskim HDZ-ovcima kako pripadaju drugorazrednim političarima s drugorazrednim politikama. Razlog su brojne afere, krive odluke, loše kadroviranje. Dovoljno je izdvojiti prijatelja Paleku, kuma Klanca, afera Manhattan, aferu Prijović, aferu Ritta Ora, afera Ribar, blokada proračuna, afera smještaj, afera vez...

Koji je doprinos HDZ-a kod prijenosa osnivačkih prava Znanstvene knjižnice na Sveučilište u Zadru?

Javno je dostupan podatak kako je ministar Šime Erlić bivšoj rektorici, a budućoj uhićenici, poklonio buket cvijeća. Nakon tog buketa Znanstvena prelazi u sastav Sveučilišta, a Mate Lukić kao odgovorna osoba za navodnjavanje, odlazi po kišnicu na zadarsku zaobilaznicu kako cvijeće ne bi uvenulo.

Tko piše ova priopćenja u zadarskom HDZ-u?

Jedini logičan odgovor na ovo pitanje je portir iz popodnevne smjene. Ono manje vjerojatno je stranačka ovca crno-bijele boje.

Tko je glavna osoba u HDZ-u za odnose s javnošću i prvi PR nakon otkazivanja ugovora s Jerkom Trogrlićem?

Ante Rubeša.

27. travanj 2024 12:11