StoryEditorOCM
4 kantunaPOLOG NIJE PROPAO

Ninčević platio 4,2 miliijuna eura za 26.000 kvadrata na Skročinima. Moguća izgradnja više od 300 stanova, a početak radova u roku godne dana

Piše I.N.
2. listopada 2023. - 18:56

Tvrtka Green Tech Group iz Zadra postala je vlasnik preko 26.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta na području Skročini.

Trgovački sud u Zadru u nedjelju je potvrdio da je tvrtka u vlasništvu Anthonyja Ninčevića 27. rujna uplatila 3.973.712,90 eura za nekretnine koje su se našle na Fininoj dražbi nakon stečaja tvrtke Projekt Horizont. Ninčević je prethodno uplatio jamčevinu u iznosu od 224 tisuće eura, tako da je za zemljište na kojem je moguća izgradnja više od 300 stanova platio puni iznos od 4,2 milijuna eura, koliko je i dao na dražbi kao najbolji ponuditelj.

Dan prije uplate u medijima se pojavila informacija da Ninčevićeva firma nije uplatila potreban iznos za zemljište te da je izgubila polog, odnosno da će zemljište na Skročinima morati ići na novu javnu dražbu. Zanimljivost cijelom slučaju daje činjenica da je zemljište prodano u stečaju tvrtke Projekt Horizon kojoj su suvlasnici bili tvrtke Duca, Jadran Invest, u suvlasništvu obitelji Ninčević, i Didier Joseph Alberic De Witte, Belgijanac sa sjedištem u Dominikanskoj Republici, inače bivši suvlasnik Jadran Investa i poslovni partner Mladena Ninčevića u nekoliko projekata. No, kako je Projekt Horizont zbog duga prema Mariborskoj banci otišao u stečaj, Ninčević je sada odlučio sam preuzeti projekt izgradnje stanova na Skročinima.

- Informacija koja je objavljena o gubitku našeg pologa i prva na kupnju zemljišta je bila neistinita. Objavljena je samo dan prije naše uplate nakon čega je Trgovački sud dao nalog Općinskom sudu u Zadru da se Green Tech Group upiše kao vlasnik u zemljišne knjige - kaže nam Anthonyjev otac, poduzetnik Mladen Ninčević. 

image

Mladen Ninčević
 

Jure Miskovic/Cropix

- Objava takvih lažnih informacija o meni i mojim tvrtkama ne događa se prvi put. U pravilu dolaze od istog medija u Zadru, što može biti znakovito, ali je krajnje nekorektno. Nikad nisam bježao od medija, uvijek sam na raspolaganju novinarima za informacije o svom poslovanju, pa tako i sada. Svjestan sam da mediji moraju donositi informacije, ali mislim da je minimum korektnosti da te informacije budu provjerene. Činjenica je da me nikad ranije, pa tako ni prije ovog teksta, nisu nazvali kako bi dobili ispravne informacije jer bi tim putem saznali ovo što i vama govorim, da je kupnja uspješno obavljena i da nema nikakvog govora o propasti prodaje. Ovakvim jednostranim informiranjem u stvari dezinformiraju javnost, a da ne kažem o mogućnosti dublje pozadine njihovog pisanja. U prošlosti su više puta o meni pisali, uvijek s lažnim informacijama i uvijek negativno. Teško mi je vjerovati da je to slučajno, navodi Ninčević i dodaje kako su preventivno od suda tražili produljenje roka plaćanja, jer se ipak radilo o pozamašnom iznosu, a rok plaćanja je bio vrlo kratak i to 30 dana.

- Naš rok za uplatu 4,2 milijuna eura je isticao krajem prošlog tjedna, odnosno u četvrtak 28. rujna, a mi smo uplatu izvršili prije isteka tog roka. Ne vidim kako je netko prije toga datuma mogao zaključiti da smo odustali od kupnje i da nam je propao polog. Ovakvim lažnim informacijama našim tvrtkama, meni i mojoj obitelji, nanosi se velika reputacijska šteta. Iznose se informacije bez provjere kao istinite, oblati nas se, a kada se pokaže da je sve što su napisali laž, povlače članak, ali ne objavljuju točnu informaciju, jer bi to njima narušavalo reputaciju. Bojim se da ću ovoga puta morati posegnuti za pravnim sredstvima koja mi stoje ona raspolaganju kakvo se ovakve stvari više ne bi ponavljale – poručuje Ninčević, koji je već pokretao postupke za naknadu štete protiv medija, ali i kaznene tužbe protiv nekih novinara za klevetu, u kojima je dosad imao razmjerno dosta uspjeha.

- Kad ćemo početi s gradnjom? Nadam se što prije. S obzirom da je UPU već ranije usvojen trebamo samo uskladiti s Gradom Zadrom izradu infrastrukture i javnih prometnica unutar UPU-a. Ako sve prođe kako treba, moguće da krenemo u gradnju za manje od godinu dana – optimističan je Mladen Ninčević.

06. svibanj 2024 10:00