StoryEditorOCM
4 kantunaLAŽNA SKRB

‘Nitko nije krao kao Marina‘: zaposlila se kod 83-godišnje Zadranke, pa joj ukrala obiteljski nakit i ušteđevinu: ‘Novcem sam kupila cigare na pumpi‘

Piše B.S.
13. ožujka 2024. - 20:45

- Dala sam oglas da trebam osobu za njegu supruga. Na telefon mi se javila Marina koja je kod mene nakon toga počela raditi i radila je ne više od mjesec dana. Čim je počela raditi, nakon tri ili četiri dana, nestao mi je lančić i bankovne kartice. Pitala sam je gdje je lančić, međutim u više navrata mi je govorila: ”Naći ćeš ga, naći ćeš ga”, i trčala je uokolo po kući, otvarala je ladice i govorila: "Naći ćeš ga" – ispričala je 83-godišnja Zadranka koja je u veljači prošle godine ostala bez obiteljskog zlata i 36 tisuća eura ušteđevine.

Kada je zaposlila 43-godišnju Zadranku kako bi u njezinom stanu skrbila o njezinom bolesnom suprugu, nije ni slutila da će je ova opljačkati. Ostala je bez zlatnog lančića s privjeskom križa i dva mala medaljona od 24-karatnog zlata, kojeg je dobila od roditelja, zlatne narukvice i srebrne krunice, a iz sefa u sobi nestalo joj je i ušteđevina.

Zadranka je kod 83-godišnjakinje radila od 12. do 20. veljače 2023. godine.

- Jedan dan sam otišla u spavaću sobu vidjela otvorenu ladicu u kojoj inače držim novčanik, nakit i krunice i vidjela sam da nema bankovnih kartica. Nazvala sam banku da mi blokiraju kartice. Kad sam joj to rekla, Marina mi je odgovorila da kartice nisu nestale i da su u spavaćoj sobi. Otišla je u spavaću sobu i vratila se s karticama, pa sam zaključila kako je Marina uzela te kartice – rekla je 83-godišnjakinja.

Opisala je kako je u stanu imala jedan kovčežić i željeznu kasu u kojoj je držala novce i nakit. Kasa je bila zaključana, a u njoj je bilo ukupno 66 tisuća eura, dva svežnja od po 30 tisuća eura i sa strane još šest tisuća eura. Kad je otvorila kovčežić, uočila je da joj fali jedan snop novčanica od 30 tisuća eura, kao i ovih dodatnih šest tisuća eura, kao i zlatna narukvica. Marina tad nije bila u kući, a sutra je trebala doći kod nje na posao.

Kad je zvala policiju u vezi toga, policajci su je uputili da pričeka ujutro kada dođe na posao i da nakon toga izađe vani, a da će je oni Marinu odvesti na razgovor, što je u konačnici i bilo. Marina joj je naknadno priznala da je lančić prodala u zlatarni, a kad je ona otišla kod tog zlatara, on joj je rekao da je lančić - otopio.

Dva mjeseca nakon događaja bila je na pumpi na Bulevaru gdje su joj rekli da je nedavno bila Marina i pokušala promijeniti eure, a kad su je pitali odakle joj novci da joj je rekla da ju je ‘šefica poslala da to promijeni‘.

Nakon što je završila u policiji 43-godišnja Zadranka je ispričala kako joj je žao što je to učinila. Navela je kako je kod ‘gospođe radila na poslovima njegovanja njezinog dementnog polupokretnog suprug. Opisala je kako je u to vrijeme živjela s partnerom koji nije privređivao novac i kada je jedne zgode u ormaru u sefu kod gospođe vidjela kutiju s novcem iz nje je uzela dio.

- Žao mi je što sam to učinila. Dio novca od tog kojeg sam uzela vratila sam gospođi - rekla je, te opisala kako su novci bili u ormaru u kutiji u sefu u sobi, a ključevi sefa u ormaru u blizini.

- Uzela sam ključeve, otvorila sef i iz kutije uzela novac. Uzela sam dio novaca, ne znam točno koliko ali,otprilike bunt debljine jedan centimetar i sve su novčanice bile od 500 eura. Krunicu i narukvicu nisam uzela, a novcem sam kupila cigare na benzinskoj pumpi - opisala je.

Zadarsko tužiteljstvo podignulo je protiv nje optužnicu kojom se tereti za tešku krađu. Kako je utvrđeno, višestruko osuđivana Marina optužena je da je provaljivanjem na osobito drzak način ukrala tuđe pokretne stvari. U cilju da dođe do novca i drugih vrijednih stvari koji joj ne pripadaju, iskoristila je povjerenje 86-godišnje Zadranke.

 

25. travanj 2024 16:01