StoryEditorOCM
4 kantunaSVADBA U LOCKDOWNU

ODO podignulo optužnicu protiv Željka Mijolovića koji je zbog teksta o vjenčanju u Slivnici Gornjoj novinarima prijetio smrću

Piše Zadarski.hr
23. prosinca 2020. - 16:37

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je prošlog četvrtka, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv Željka Mijolovića koji je početkom prosinca 'upao' u prostorije redakcije Slobodne Dalmacije i Zadarski.hr te je novinarki prijetio smrću zbog objavljenog članka o vjenčanju u Slivnici Gornjoj. Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom, opisano i kažnjivo po čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona. 

- Okrivljeniku se stavlja na teret da je 1. prosinca 2020. u Zadru, nezadovoljan objavljivanjem novinskih članaka došao u jednu redakciju i, s ciljem da izazove strah i uznemirenost, novinarima koje je zatekao u redakciji, ozbiljno zaprijetio da će ih usmrtiti što je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo na svojim službenim stranicama

Podsjetimo kako je Mijolović prvog dana prosinca oko podneva u prostorije Dopisništva Slobodne Dalmacije u Zadru i redakcije portala Zadarski.hr došao u društvu još jednog muškarca. Bio je nezadovoljan objavljenim člankom o vjenčanju u Slivnici Gornjoj koje se održalo unatoč zabrani o održavanju svadbenih svečanosti Nacionalnog Stožera civilne zaštite te s daleko većim brojem ljudi od dozvoljenog na okupljanjima.

Mijolović je tada na licu imao masku, predstavio se kao Mujo Hasanbegović te je počeo vulgarno vrijeđati novinare u redakciji nazivajući ih lešinarima, strvinarima i klošarima. Na koncu im je zaprijetio da će ih „ubiti i zaklati k'o mačiće”. Ozbiljne prijetnje smrću kod novinarke su izazvale strah i bojazan za vlastitu sigurnost, nakon čega se Mijolović s drugim muškarcem udaljio iz redakcije.

Nakon što su novinari prijavili incident, policija je u roku nekoliko sati pronašla sumnjivca i privela ga na ispitivanje. Nakon noći provedene u policiji, policijskom kriminalističkom istragom je utvrđeno da je Ž.M. prijetio novinarki, ali i da je u njegovoj kući u Slivnici organizirana proslava vjenčanja za što postoji i video dokaz. Sudac istrage je odredio mjeru zabrane približavanja četirima novinarkama kao i zabranu približavanja prostorijama redakcije Slobodne Dalmacije i portala Zadarski.hr u Zadru.

08. svibanj 2024 02:18