StoryEditorOCM
4 kantunaPOTJERNICA U ZADRU

Otac traži napadača na svog sina (21): ‘Nožem mu je probio lubanju, samo milimetar je falilo da ga ne ubije, a policija šuti i ne radi ništa‘

Piše Ivica Nevešćanin
21. studenog 2021. - 11:02

„Nož mu je probio lubanju. Samo milimetar je nedostajao da mu probije moždanu ovojnicu. Nakon operacije doktor nam je rekao da nam je sina samo dragi Bog spasio od sigurne smrti. To je bio pokušaj ubojstva, a policija se pravi da ništa ne zna. Šute, ništa ne poduzimaju i skrivaju počinitelja” priča nam ogorčeni otac 21-godišnjeg Zadranina koji je u noći s 12. na 13. studenoga jedva preživio napad u Tuđmanovoj ulici u Zadru. Tko je napadač i zašto je mladić napadnut, ne zna ni njegov otac koji je razočaran pasivnošću policije sam krenuo u pronalazak počinitelja: ovih je dana na više oglasnih mjesta po Zadru izlijepio plakate na kojima, pod velikim natpisom ”Traži se!”, optužuje policiju i medije za zataškavanje napada na njegovog sina.

„Muška osoba visine do 175 cm, crn – tamnosmeđe kose koji je u petak 12.11.2021. na subotu 13.11.2021. ispred Medicinske škole izvršio krivično djelo ubojstva u pokušaju, s tim što je mladiću od 21 godinu prišao s leđa i zadao mu teške tjelesne ozlijede oštrim predmetom (nožem, bodežom) u predjelu glave iza lijevog uha, gdje je mladić jedva preživio nakon višesatne operacije. Doslovno ga je 1 milimetar dijelio od sigurne smrti. Policija o svemu šuti i nije ništa objavila u novinama niti na portalima što budi veliku sumnju da očito kriju počinitelja. Mole se svi koji su bili tu večer ili imaju bilo kakva saznanja o tom nemilom događaju kako bi se došlo do počinitelja djela da obavijeste obitelj koja nudi nagradu i potpunu anonimnost. Hvala!” stoji na plakatu. U potpisu piše 'obitelj' i broj telefona, kad smo ga nazvali dobili smo mladićevog oca.

- Bogu hvala, dobro je! U subotu je pušten iz bolnice nakon teške operacije glave. Morali su mu ukloniti dio lubanje i, ako sve bude išlo kako treba, taj će mu komad vratiti za nekih šest mjeseci. Dotad se treba paziti, a mi ćemo dati sve od sebe da nađemo njegovog napadača – kaže otac.

Tvrdi da policija još nije razgovarala s njegovim sinom koji se od 13. studenoga nalazio u bolnici. Navodno su ga pokušali kontaktirati, ali nisu mogli jer mu je sin bio u teškom stanju, a nakon operacije na Jedinici intenzivnog liječenja.

- Dok mi je sin ležao u bolnici, prišao mi je jedan policijski inspektor i pitao me što ja znam o tome. Rekao mi je da su pokušali razgovarati s mojim sinom, ali sve do danas nisu, jer nije bio u stanju. Meni to ne ulijeva povjerenje da bi se ovaj slučaj mogao brzo riješiti – skeptičan je mladićev otac koji nam je prenio riječi svoga sina o događajima te kobne noći.

image
Preslik potjernice za napadačem na 21-godišnjaka i optužbe na račun zadarske policije
Zadarski.hr

- Moj sin je bio u društvu prijatelja na platou ispred Medicinske škole i nove zgrade Sveučilišta. Na večer se tamo okupljaju mladi i zabavljaju. Nedaleko mjesta gdje je bio moj sin sa svoja tri-četiri prijatelja, bila je i jedna skupina od desetak osoba. Puštali su narodnjake i cajke i u jednom trenutku počeli su razbijati boce. Moj sin im je prišao i rekao da ne razbijaju boce jer će doći policija. Oni su mu verbalno odgovorili, da tko je on i što hoće, i onda je došlo do međusobnog naguravanja. U tom naguravanju netko je s leđa prišao mom sinu i zadao mu ubod iznad lijevog uha. Pao je na zemlju obliven krvlju. Njegovi prijatelji su skočili u pomoć, a svi drugi su se razbježali. Pozvali su hitnu pomoć koja ga je odvela u bolnicu. Mi o tome ništa nismo znali, ni da je napadnut niti da je u bolnici. Kad je stigao u bolnicu odmah je pregledan i hitno upućen na operativni zahvat jer su utvrdili da je ubod, najvjerojatnije zadan nožem, dubok i jako opasan, samo nekoliko milimetara od centra za motoriku. Iz bolnice i policije obitelj nitko nije nazvao, niti obavijestio. Tek sutradan ujutro doznali smo što mu se dogodilo. Otišli smo u bolnicu i čekali da završi operacija. 'Molite Boga da se ne pojavi bakterija jer je nož bio ruzinav', kazao nam je doktor i dodao da je milimetar falilo da mu oštrica ne probije moždanu ovojnicu. Zbog zahvata su mu privremeno morali ukloniti dio kosti lubanje koji će mu vratiti za pola godine. U subotu je pušten iz bolnice i sada se osjeća dobro” ispričao nam je mladićev otac.

Nazvali smo zadarsku policiju. Kažu da su dobili dojavu o događaju od 13. studenoga, ali odbijaju optužbe da išta zataškavaju odnosno da štite počinitelja.

- Policija je dobila dojavu da je u subotu 13. studenoga oko 2:34 sati iza ponoći, ispred Glazbene škole u Tuđmanovoj ulici, došlo do narušavanja javnog reda i mira. Prema prvoj dojavi, napadnuti mladić je bio zadobio posjekotinu iznad lijevog uha, odnosno lakše tjelesne ozljedu u predjelu glave. U toj prvoj dojavi navodi se i da je napadnuti mladić bio pod vidnim utjecajem alkohola. Kad je došla hitna pomoć odveli su ga u bolnicu gdje je utvrđeno da se radi o teškim tjelesnim ozljedama. Mladić je hitno podvrgnut operativnom zahvatu jer je bio životno ugrožen. Ujutro iza osam sati naši su djelatnici došli u bolnicu u namjeri da razgovaraju s mladićem, ali nisu mogli, jer je bio u operativnom odnosno postoperativnom stanju. Naši su istražitelji razgovarali s liječnicima, ali nisu mogli s oštećenim jer nije bio sposoban davati izjave. Čim njegovo zdravstveno stanje dopusti, policija će razgovarati s njim o svim okolnostima događaja. Dok je mladić bio u bolnici, naši su kriminalisti radili i još uvijek rade na otkrivanju počinitelja i utvrđivanju svih okolnosti događaja. Nažalost, još uvijek nemamo potpune informacije o samom događaju, ali ništa se ne skriva i sigurno će počinitelj biti otkriven – naglašavaju iz zadarske policije.

- Ako hoće, policija može sve brzo i lako riješiti. Dovoljno je da sve koji su tamo bili tu večer, a zna se tko je bio, odvedu na poligraf – poručuje otac napadnutog 21-godišnjaka.

19. travanj 2024 06:05