StoryEditorOCM
4 kantunaGRADSKO VIJEĆE

Video obračuna: Enio komentirao Nekićev nos, a on odgovorio seksističkim komentarima. ‘Pare za dječje ulaznice strpao sam u svoj džep‘

Piše Zadarski.hr
14. veljače 2023. - 10:48

Kažu da papir trpi svašta, a još više izgleda sjednice zadarskog Gradskog vijeća na kojima ne nedostaje primitivizma i vrijeđanja sa svih strana, što građani mogu pratiti u izravnom prijenosu, ako za to imaju želuca...

Ni 17. sjednica Gradskog vijeća koja je počela danas u 9 sati tako nije bila bez tih ”demokratskih doprinosa” naših uvaženih vijećnika, ali i nekih gradskih pročelnika.

Eksplodiralo je tijekom aktualnog sata kada je vijećnica Danijela Vukoša (SDP) pitala pročelnika Josu Nekića (HDZ) zašto neka djeca iz Dječjeg vrtića Radost plaćaju, a neka ne plaćaju kazališne ulaznice, odnosno pokriva ih Grad Zadar. Nekić je tvrdio da djeca ne plaćaju ulaznice, a Vukoša se pozvala na roditelje koji su je obavijestili da oni, a ne Grada Zadar, plaćaju kazališne ulaznice.

Uslijedilo je niz replika i dobacivanja iz klupe ”Joso, di su pare!”, na što je Nekić ironičnim tonom odgovarao kako je roditeljske pare strpao u svoj džep, odnosno da Grad plaća karte samo roditeljima koji su u HDZ-u.

Do govornice je potom došao i Enio Meštrović koji se porječkao s Nekićem zbog toga što je prozivao i vrijeđao Branimira Čakića. Meštrović je branio Čakića, a zatim komentirao Nekićev ružni izgled i nos, na što mu je Nekić odgovorio neka pita svoje žene (misleći na vijećnice s nezavisne liste, op.a.) koje znaju kako je on krasan.

Uslijedile su tirade i dobacivanja, Nekić se okomio i na predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića zbog nedavnog izbacivanja gradonačelnika sa sjednice Gradskog vijeća, optužujući većinu u vijeću da nije u stanju izabrati ”običnog profesora” za ravnatelja Znanstvene knjižnice, na što mu je Vučetić replicirao kako on takvim pridjevima, kao pročelnik za obrazovanje, omalovažava profesore.

Na koncu je Nekić održao konferenciju za novinare na kojoj se ispričao za eventualne seksističke izjave jer „takav po prirodi nisam” niti je tako mislio, a potom je i objasnio koja djeca i zašto plaćaju, odnosno ne plaćaju kazališne ulaznice.

Cijelu situaciju s Nekićem komentirao je i Marko Vučetić koji je pročelnika za školstvo na koncu izbacio sa sjednice.

- Izljev primitivizma, seksizma i šovinizma koji nije zabilježen u povijesti politike. Nama se tolerira da možemo umanjiti našu ljudskost jer smo u mandatima ali kad ljudskost prostituira pročelnik onda je to prvorazredni politički skandal. Hoće li gradonačelnik reagirati to ovisi o njemu, ali vas molim da budemo potpuno drugačiji od njega. budite ljudi koji uvažavaju druge, nemojte ih dovoditi u politički kontekst i oduzimati im ljudskost on bi trebao odgajati djecu i voditi računa o odgoju, a ovo je skandal!

26. travanj 2024 13:11