StoryEditorOCM
4 kantunaTVOJA MATER ME TRAŽI

Postalo je bizarno: zbog Škole nogometa HNK Zadar napala nas je mama Damira Kneževića! Njezin šef: ‘Žao nam je, već smo imali problema s njom...‘

Piše Ivica Nevešćanin
30. lipnja 2021. - 15:00

Mirjana Knežević, majka Damira Kneževića, predsjednika Hrvatskog nogometnog kluba Zadar, uputila nam je danas (srijeda), točno u podne, pod egidom „čija je pamet”, elektronsku poruku sljedećeg sadržaja: „Poštovani, izgleda da je Vaš novinar Predrag Opačić odredio po sebi život u Zadru. Još da svekolikoj javnosti kaže gdje je diplomirao i tu pamet pokupio i gdje je bio za vrijeme Domovinskog rata. Ajmo Predraže ti to možeš. Lp”.

Poruka mame Knežević, inače više savjetnice za društvene djelatnosti i socijalnu skrb u Uredu za socijalnu skrb Grada Nina, stigla je s privatnog maila mirjana3.knezevic@gmail.com. Kako bi bili sigurni da se radi o istoj osobi nazvali smo mamu Knežević u ninsku gradsku upravu, ali na izravan telefon nitko nam se nije javljao. Nakon nekog vremena uzvratila nam je poziv i potvrdila da je ona poslala mail poruku.

Iz ne znamo kojeg razloga, mama Knežević je smatrala potrebnim objasniti nam neke svoje potpuno nevažne obiteljske odnose, spominjući svoga supruga branitelja i školovanje sina u Americi, a kad smo joj rekli da nas to uopće ne zanima, nego njena tupa, idiotska i huškačka poruka, kojom, kao, želi pomoći sinu, a zapravo razotkriva svoj duboki primitivizam, skučenost i mržnju prema različitima, naglo su proradile emocije, pa je počela vrijeđati i potpisnika ovih redaka i naše redakcijske kolege, dijeleći nam novinarske lekcije kako trebamo pisati o HNK Zadar gdje je njezin sin, eto, predsjednik kluba.

Isti onaj sin, Damir Knežević, koji je nedavno bio ključna karika u skandaloznoj aferi „bijeli Mercedes” i koji je, kao što smo već pisali, ušao u društvo odabranih kojima bi se nova administracija gradonačelnika Branka Dukića vrlo vjerojatno uskoro trebala zahvaliti na svemu onome što su dosad napravili, pa tako i njemu za klub iz Stanova. Jer su svojim radom, da skratimo, a prema procjeni politike, nanijeli nepopravljivu štetu gradonačelniku osobno i imidžu kluba. Štoviše, „bijeli Mercedes” s pravom se smatra jednom od dvije najveće afere koju je gradonačelniku Dukić imao za vrijeme prvog mandata.

image
Damir Knežević, predsjednik HNK Zadra
Jure Miskovic/Cropix

Kao što smo u kratkom i vehementnom razgovoru mami Knežević obećali, i potom joj zalupili telefonsku slušalicu, o njenom sramotnom ponašanju obavijestili smo njenog šefa, gradonačelnika Nina, Emila Ćurka.

- Ako želite, slobodno o tome pišite. Gospođa Knežević ne predstavlja gradsku upravu Grada Nina. Žao mi je što je do toga došlo, već smo imali nekoliko neugodnih iskustava s njom, kada je slala poruke sa svog službenog maila, također za vrijeme radnog vremena. Gospođa Knežević je svoja osoba, i ja se ne želim upuštati u rasprave o njenom sinu i HNK Zadar. Vidio sam te članke, smatram da su novinarski korektno napisani, i ne vidim u njima nikakav razlog za takvu reakciju – kazao nam je gradonačelnik Ćurko.

Podsjetimo, Zadarski.hr je u utorak objavio tekst o problemima sa Školom nogometa u HNK Zadar, u srijedu ujutro gradski vijećnik Mate Lukić reagirao je na taj natpis zahtjevom za smjenom Krešimira Gojuna, a nakon toga nam je svoj odgovor, kojeg smo tražili, ali ga dva dana nismo dobili, uputio Damir Knežević u ime uprave kluba.

Samo nitko ništa nije pitao mamu Mirjanu Knežević. I to je očito gadno razljutilo pa je, želeći valjda pomoći svome sinu, izazvala ovaj skandal. Kako će mu to pomoći, nismo baš shvatili, a nismo je ni stigli pitati. Možda će shvatiti nakon objave ovoga teksta.

Kako što nismo uspjeli shvatiti kakve veze ima gdje je kolega Opačić završio fakultet i gdje je bio za vrijeme Domovinskog rata, s kupovanjem 400 tisuća kuna vrijednog Mercedesa za HNK Zadar novcima iz proračuna svih građana Zadra. U Americi sigurno nije bio. Jer po logici mame Knežević ispada da njezin sin ne bi nabavio skupocjeni automobil i otpustio desetke djece iz Škole nogometa da javnost zna gdje je Opačić diplomirao!

Naravno, mami je cilj diskreditacija autora, a ne opovrgavanje činjenica. Tipičan produkt nacionalizmom ispranog uma. Ubijte glasnika, spasite mog genijalnog sina.

Damiru Kneževiću preostaje samo jedno, da se u ime mame javno ispriča i kaže: „Draga mama, hvala ti, ali nemoj me više braniti”.

04. svibanj 2024 09:39