StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: SVEČANO OTVORENA LJEKARNA NA PUTU MURVICE

Preuređeni „Jadran“ samoposlužnog je tipa i uskoro postaje dežurna noćna ljekarna!

Piše L.B.
28. lipnja 2018. - 22:00
Apoteka Otvaranje -0006.JPG

U četvrtak je na Putu Murvice u Zadru otvorena obnovljena i preuređena ljekarna „Jadran“, koja će od listopada biti dežurna noćna zadarska ljekarna.

- Poluotok postaje naporan za pacijente. Noću se traži koja je od dvije ljekarne tamo dežurna, dok je ljekarna „Jadran“ na Putu Murvice na idealnom položaju. U blizini je bolnica, Poliklinika, uskoro i Hitna pomoć, postoji parkiralište, lako je dostupna. Sve su to razlozi zbog kojih će ova ljekarna od listopada preuzeti noćna dežurstva. Ovaj gradski predio praktično postaje centar grada – rekao je na svečanosti otvaranja ravnatelj „Ljekarni Zadar“ Božo Čolak.

Ljekarna na Putu Murvice izgrađena je 1972. godine i od tada nikakva značajnija ulaganja nisu rađena. Ovom investicijom, teškom 1,5 milijuna kuna, objekt je obnovljen i izvana i iznutra, te je preuređen u ljekarnu samoposlužnog tipa.

- Mi smo jedina ustanova u Hrvatskoj koja ima čak četiri ljekarne uređene kao samoposlužne. Uz njih, u sastavu „Ljekarni Zadar“ još su ljekarne na Putu Petrića i na Bokanjcu, te ljekarna u Preku. Naša je intencija da i te ljekarne preuredimo u samoposlužne, no ne možemo sve odjednom. Prva na redu bi bila ona na Putu Petrića. Pokazalo se da je promet značajno veći kada su ljekarne uređene na ovaj način, a kupcima je također puno bolje u tako uređenom objektu, manje se čeka i sve je dostupnije – istaknuo je Čolak, dodajući da su u preuređenja ljekarni „Varoš“, „Donat“ i „Centar“ uložena značajna sredstva, te da sada ne može reći kada će početi radovi na preuređenju ljekarne na Putu Petrića.

Zadarski župan Božidar Longin je rekao da se Županija može podičiti ustanovom „Ljekarne Zadar.“

- Ovim obnovljenim objektom grad se može ponositi. I ja se zalažem da se i preostale ljekarne urede na ovaj način, no to će, dakako, ovisiti o sredstvima koja su nam na raspolaganju – rekao je župan, koji je predložio da jedna ljekarna na Poluotoku ipak zadrži noćno dežurstvo, kako bi se smanjilo sve brojnije iseljavanje Zadrana sa Poluotoka.

17. lipanj 2024 04:27