StoryEditorOCM
4 kantunaKAD ĆE LJEKARNA 'JADRAN' UVESTI NOĆNO DEŽURSTVO?

Najavljeno je još prošle godine, evo što sad obećava ravnatelj Čolak!

Piše L.B.
23. siječnja 2019. - 22:24
Apoteka Otvaranje -0006.JPG

- Ljekarna „Jadran“ na Relji, na početku Puta Murvice, sa noćnim će dežurstvima početi najkasnije do Uskrsa, a možda već i u ožujku – kazao je u srijedu ravnatelj „Ljekarni Zadar“ Božo Čolak, koji je u lipnju prošle godine, prilikom otvorenja preuređene ljekarne „Jadran“, najavio da će ova ljekarna noćna dežurstva imati već u rujnu. Međutim, i nakon pet mjeseci „Jadran“ radi samo danju, dok noćna dežurstva i dalje naizmjenično imaju dvije ljekarne na Poluotoku, „Donat“ i „Centar“.

Objašnjavajući razloge odluke da dežurna noćna ljekarna više ne bude na Poluotoku, Božo Čolak je prošle godine u lipnju kazao da je Poluotok postao naporan za pacijente, dok je ljekarna „Jadran“ na Putu Murvice na idealnom položaju zbog blizine bolnice, Poliklinike, a uskoro i Hitne pomoći, te ima i parkiralište pokraj ulaza.

- Nismo od toga odustali, i dalje imamo iste stavove, no pojavile su se nove informacije, poglavito one o odlasku brojnih institucija sa Poluotoka, od kojih bi mnoge nakon preseljenja gravitirale upravo ljekarni „Jadran“. Radili smo analize na koji bi se način organizirao rad u ljekarni, te je definitivno utvrđeno da je ipak najpogodnije da dežurna noćna ljekarna bude „Jadran“. Nema, dakle, izmjena u onome što je najavljeno još prošlog ljeta – rekao je Čolak.

Noćno dežurstvo u ljekarni „Jadran“ bit će organizirano kroz cijeli tjedan, svaku noć od 20 sati do sedam ujutro. Ljekarna će danju, kao i do sada, raditi normalno.

- Važno je naglasiti da o Poluotoku ipak moramo voditi računa, pa ćemo tamo uvesti dežurstva subotom poslijepodne, te nedjeljom i blagdanom. No tako će biti samo u vrijeme turističke sezone – rekao je Čolak.

 

LJEKARNA ZA CIJELI DUGI OTOK

Ljekarna u Salima, gdje je nastao problem za cijeli Dugi otok nakon što su povratnici iz Švicarske, ljekarnici, stavili ključ u bravu zbog nerentabilnosti u radu ljekarne, proradila je u rekordnom roku, iako je gotovo cijelu sezonu Dugi otok bio bez ljekarne.

- Bio je problem, Dugi otok sa svojih 11 naseljenih mjesta kojima se pribraja i naseljeni otočić Zverinac, dobro je pokriven liječnicima i medicinskim osobljem, no ljekarnu smo uspjeli otvoriti tek kada je Općina odlučila financijski pomoći koncesionaru. Natječaj je proveden, ugovor je potpisan sa „Krištom“ i sve radi bez problema – kazao je načelnik Općine Sali Zoran Morović.

06. svibanj 2024 06:36