StoryEditorOCM
KalelargaSTIŽU NOVA LICA

Renata Peroš odustala od četvrtog ravnateljskog mandata u Narodnom muzeju - evo što nam je rekla o svojim planovima. Odlazi i Božo Čolak...

Piše Zadarski.hr
21. travnja 2023. - 12:03

U četvrtak je istekao rok za prijave na mjesto ravnatelja ili ravnateljice Narodnog muzeja Zadar, a dosadašnja ravnateljica Renata Peroš nam je izjavila da se ovog puta neće kandidirati.

-Nakon tri mandata na mjestu ravnateljice došlo je do zasićenja. Malo ću se odmnoriti i vidjeti kako ću nastaviti, imam nekoliko ponuda, a moguće je da to bude i u akademskim vodama, ali ponude koje imam nisu vezane uz zadarsku sredinu, izjavila nam je Renata Peroš.

Po informacijama iz Narodnog muzeja, do posljednjeg dana roka propisanog javnim natječajem, nije zaprimljena nijedna prijava za ravnateljsko mjesto.

-Sačekat ćemo još nekoliko dana jer postoji mogućnost da neka prijava stigne poštom, kaže Radomir Jurić, predsjednik Upravnog vijeća i objašnjava kako će, u slučaju da se na javni natječaj nitko ne javi, biti obavljene konzultacije s osnivačem, dakle Zadarskom županijom, nakon čega će Upravno vijeće donijeti odluku u skladu sa zakonskim ovlastima.

Osim Renate Peroš, još jedan od županijskih ravnatelja kojemu je istekao mandat nije se javio na raspisani natječaj. Božo Čolak je na mjestu ravnatelja županijske ustanove „Ljekarne Zadar” odradio čak četiri uzastopna mandata, ali se ovog puta nije javio, a na natječaj su stigle četiri prijave među kojima su tri kandidata iz ustanove.

06. svibanj 2024 07:34