StoryEditorOCM
4 kantunaSUKOB U PETRČANIMA

Prijetnje gradskog vijećnika Mosta... Štokan: Rekao mi je da ću "platiti za sve!" Stanišić: "Nisam joj ništa rekao. Vidio sam je kod suvenirnice!"

Piše Piše Božana Sviličić
7. kolovoza 2020. - 18:54

Mladi zadarski tenor, nekadašnji član klape Cambi, gradski vijećnik Mosta, Duje Stanišić nepravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora s rokom kušnje od sedam mjeseci zbog prijetnji Silvani Štokan iz Mjesnog odbora Petrčane.

Stanišić je na Općinskom sudu u Zadru proglašen krivim jer je prijetio službenoj osobi nakon što mu je 7. svibnja Štokan kao bivšem predsjedniku odbila dati lozinku e-maila Mjesnog odbora Petrčane gdje oboje žive. Stanišić joj je, prema presudi, slao prijeteće poruke "opizdit ću te u glavu", "vidimo se 1. maja, nećete vi gamadi jedna na meni oštriti zube", a potom joj je ispred mjesne suvenirnice rekao da će je “zalipiti i baciti u more, potaracati nju i supruga, te joj je i bacio naočale s lica.

Prijetnje je, kako navodi Silvana Štokan, ponovio u srijedu kada joj je u Petrčanima na ulici rekao kako će mu "platiti za sve kad sve ovo stane".

- Ponovno sam ga prijavila policiji, a najrađe bih ga opalila da ne more pivati. Zvala sam ga naš “gredelin”, a evo do čega smo došli. Sa mnom sada ne priča ni njegova baba ni tetka, a ja nisam ništa kriva - kaže Silvana Štokan.
Navodi kako vjeruje da je njegov novi napad ispred suvenirnice u Petrčanima uzrokovala nepravomoćna osuđujuća presuda zbog koje je ljut i zbog koje bi mogao izgubiti vijećnićko mjesto.

- Ne može on to prihvatiti, zato je tako reagirao- kaže Silvana Štokan.
Sukob je kulminirao u svibnju prošle godine nakon Stanišićevog inzistiranja da mu se da nova, promijenjena šifra službenog e-maila Mjesnog odbora s kojeg bi želio skinuti neke podatke koji se odnose na rad Mjesnog odbora u njegovom mandatu. Dio članova mjesnog odbora smatra da se pozadina sukoba krije u Stanišićevom nasipanju pomorskog dobra koje je zaustavila Lučka kapetanija, te da je nervozan zbog nasipanja pomorskog dobra koje je kao predsjednik mjesnog odbora inicirao. Govorilo se o investiciji od oko 80 tisuća kuna, ali u dokumentaciji Mjesnog odbora nema nikakvih računa, odluka ili odobrenja. Sadašnji Mjesni odbor nema nikakvih službenih informacija jesu li protiv počinitelja tog nasipanja poduzete ikakve sankcije.

- Presuda je nepravomoćna i neutemeljena i na nju sam se žalio. Silvani Štokan nisam prijetio, niti sam joj što rekao. Vidio sam je kod suvenirnice i to je sve. Ne znam kako bih uopće komentirao sve ovo – rekao je Stanišić.

U zadarskoj policiji navode kako su zaprimili prijavu zbog čega su u koordinaciji s državnim odvjetništvom provedeni izvidi.
- Izvidima je utvrđeno kako u ovom slučaju nema elemenata za progon po službenoj dužnosti- rekli su u zadarskoj policiji gdje su Silvanu Štokan uputili na podnošenje privatne tužbe.

26. travanj 2024 15:30