StoryEditorOCM
4 kantunaBIT ĆE BOLJE

Pročelnik Dujela: "Svjesni smo stanja na Muraju, radimo na njegovom poboljšanju. Uskoro stiže video nadzor. No, ne samo tamo..."

Piše Zadarski.hr
18. siječnja 2023. - 14:22

Nakon našeg teksta vezano uz loše stanje šetnice Bedema zadarskih pobuna u čiju je obnovu uloženo preko 20 milijuna kuna, zatražili smo komentar Gradskog pročelnika za Komunalne djelatnosti, Robertina Dujele

Rekao je kako komunalno redarstvo, pri stalnom nadzoru javne površine, redovito evidentira zatečeno stanje na Muraju. 

- Svaku novu devastaciju komunalni redari obavezno prijavljuju nadležnim službama policije. Svjesni smo da je nužno postavljanje video nadzora i na tome intenzivno radimo. Konkretnije, planirali smo proračunska sredstva, s Inovativnim Zadrom  koji je izradio elaborat, za instalaciju sustava za video nadzora na nekoliko gradskih lokacija: na Narodnom trgu, Obali kneza Branimira, u Zrinsko Frankopanskoj ulici, na Relji, kao i u Ulici Josipa Bana Jelačića. Na tim bi lokacijama sustav nadzirao promet u mirovanju, ali i događanja na javnoj  površini koja se nažalost devastira od strane neodgovornih pojedinaca  – pojasnio je Dujela. 

I za ovu inicijativu, kao i za postavljanje sustava video nadzora na Muraju, više informacija i konkretnije aktivnosti očekuju nakon profunkcioniraju proračuna za 2023. godinu u punom profilu. 

Vezano uz javnu rasvjetu na šetnici, Dujela nam je rekao kako je još uvijek pod garancijom.

- Kolege iz UO za EU fondove promptno, putem izvođača radova, otklanjaju evidentirane poteškoće u radu - zaključio je Dujela.

02. svibanj 2024 13:04