StoryEditorOCM
4 kantunaANTE RUBEŠA REAGIRA

Pročelnik Korona me lažno proziva! Mi smo uzalud predložili da Grad uloži milijun kuna u obnovu dva stana, od kojih je jedan upravo za Mauricija Krstića!

Piše Zadarski.hr
23. studenog 2022. - 10:53

Nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj se govorilo o stambenom problemu odlikovanog branitelja Mauricija Krstića iz Zadra o kojima je pisao Zadarski.hr, vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša poslao je u srijedu prijepodne priopćenje..

"Molim vas da objavite moj demanti na članak u kojem me Tomislav Korona lažno proziva. U prilogu vam šaljem poziv na radni sastanak, te fotografije derutnih stanova koja su u vlasništvu grada za čiju obnovu ne mari pročelnik Korona. Također šaljem amandman kojim smo namjenili sredstva upravo pročelništvu kojim upravlja Korona, kako bi dobio sredstva za uređenje stanova za najam, a koji su odbili oni kojima je bitnija bazenska školjka od krova nad glavom naših obespravljenih sugrađana", napisao je Rubeša.

image

Mauricio Krstic je odlikovani i ranjavani hrvatski branitelj koji zivi u gradskom stanu na Poluotoku 

Luka Gerlanc/Cropix

Demanti koji je Rubeša poslao objavljujemo u cijelosti:

"7.10.2021. godine, niti tri mjeseca nakon lokalnih izbora sam organizirao prvi sastanak novog odbora za dodjelu gradskih stanova. Na sastanak sam pozvao pročelnika za upravljanje gradskom imovinom Tomislava Koronu, te pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb Marija Pešuta. Također pozvao sam i sve one za koje sam smatrao da imaju dodirnih točaka s ovom tematikom, gđu Jagodu Surać, gradsku pravnicu i dugogodišnju zamjenicu pročelnika za gradsku imovinu, te gđu Nadu Gautu, službenicu Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb koja zaprima dokumentaciju potrebnu ostvarivanje prava na stan.

Kao dnevni red sam predložio pet točaka vezano za sljedeće teme: Utvrđivanje stanja u sustavu, uvjeti koje je potrebno zadovoljiti, provedba revizije i kontrole korisnika. Na sastanku sam im predložio i izradu novog pravilnika pošto su u postojećem još neke odluke iz devedesetih. Tražio sam ih da predlože modele kako bi mogli povećati broj stambenih jedinica za najam poput “Rent to Own“ modela i sl. Naravno ova skupina profesionalnih uhljeba, izuzev dvije gospođe koje ne donose odluke, nije napravila ništa po ovom, a ni po kojem drugom pitanju vezano za ovu tematiku. Štoviše na netom održanom rebalansu bratstva i jedinstva ovi likovi se nisu ni udostojili zatražiti dodatna sredstva, pa smo im mi iz Akcije mladih amandmanom preusmjerili 1 milijun kuna, kako bi mogli obnoviti dva derutna stana, od kojih je jedan upravo bio namijenjen za gospodina Krstića. No bešćutna skupina koja upravlja Gradom ih je odbacila sa smiješkom.

image

Slike iz gradskih stanova za koje je Rubeša tražio novac za renovaciju

Odgovorno tvrdim da pročelnik Korona laže kad tvrdi da se nisam pojavio na sastanku, jer on nije ni sazvao sastanak. Stanovi u vlasništvu Grada su većinom u derutnom stanju, Koronino pročelništvo nije ni u stanju napraviti reviziju postojećih stambenih jedinica, od ljudi s liste dobijamo informacije da ima veliki broj stanova u kojima žive osobe koje ne zadovoljavaju uvijete za dobivanje gradskog stana. Vjerujem da u ovom gradskom odijelu ima vrijednih službenika, no koči ih inertnost i nemar aparatčika i birokrate Tomislava Korone. Sramota je da osoba, koja se na najgori mogući način igra s osjećajima korisnika gradskih stanova, a pogotovo što se radi o odlikovanom Hrvatskom Branitelju, obnaša dužnost pročelnika.

image

Amandman - socijalni stanovi

Prije dva tjedna su me nazvale gradske službenice kako bi me izvijestile da se oslobodio jedan drugi, veći stan za obitelj s puno članova, koji se nalaze na vrhu liste čekanja. Po tom saznanju zamolio sam ih da u što kraćem roku organiziraju sjednicu odbora. Naime, upravo su službenici Koroninog pročelništva organizatori sjednice odbora, pošto oni kontaktiraju članove odbora o slobodnim terminima. Prošli tjedan sam ponovo nazvao službenice odjela za gradsku imovinu kako bi pitao što je sa sastankom, no odgovoreno mi je da će se održati ovaj tjedan te da će nas obavijestiti putem maila. Dok ovo pišem još nisam primio mail. Vjerojatno kako bi Tomislav Korona mogao izmisliti neku novu laž...", zaključio je Rubeša.

18. travanj 2024 10:16