StoryEditorOCM
KalelargaNAKON NAŠEG TEKSTA

Slučaj Mauricija Krstića završio na Gradskom vijeću. Korona: O dodjeli stana treba odlučiti Povjerenstvo, ali predsjednik Rubeša nije održao sjednicu!

Piše Zadarski.hr
22. studenog 2022. - 18:29
Mauricio Krstic je odlikovani i ranjavani hrvatski branitelj koji zivi u gradskom stanu na Poluotoku koji je u katastrofalnom stanju, prokisnjava, unistene su elektricne instalacije, a danas mu se urusio i strop  Luka Gerlanc/Cropix

Slučaj Mauricija Krstića, 51-godišnjeg branitelja kojem je u utorak pao strop u gradskom stanu, bio je i tema na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Njegov slučaj, o kojem je javio Zadarski.hr, spomenuo je Daniel Radeta (SDP) tražeći od gradskih vlasti da hitno pomognu tom čovjeku koji je, kako je rekao, mogao poginuti u stanu zbog urušavanja stropa, dodajući kako je čovjeku dozlogrdile brojna obećanja iz gradske uprave koja se godinama ne ispunjavaju o dodjeli adekvatnog stana, dok živi u dotrajalom stanu od 25 kvadrata.

Gradski pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona rekao je da je upoznat sa slučajem gospodina Krstića te da već duže vrijeme rade na pronalaženju adekvatnog smještaja za njega. 

- Mi imamo jedan stan na raspolaganju za njega, ali odluku o tome ne mogu ja donijeti sam nego povjerenstvo kojem je na čelu Ante Rubeša. Oni su se trebali sastati i o tome odlučiti prije dva tjedna, nakon što smo ih mi iz Grada pisano obavijestili o tome, ali to nisu učinili - kazao je Korona i obećao da će odmah u srijedu napraviti sve što može da se gospodinu Krstiću pomogne i riješi njegov problem neadekvatnog smještaja.

- Ja ću sutra od gradonačelnika tražiti ključ od tog gradskog stana za gospodina Krstića te da se sredstvima Grada pomogne u transportu njegovih stvari iz njegovog sadašnjeg, privremenog doma, u drugi. Napominjem, nije u mojoj nadležnosti da donosim takvu odluku prije nego što se Povjerenstvo sastane - kazao je Korona izražavajući žaljenje zbog situacije u kojoj se Krstić našao i s kojim je bio u kontaktu zadnjih mjesec dana oko rješavanja stambenog pitanja.

30. travanj 2024 16:00