StoryEditorOCM
KalelargaNAKON NEŠEG TEKSTA

Ratni vojni invalid, Mauricio Krstić, konačno dobio novi stan! ”Presretan sam, još nisam ni svjestan da ću živjeti životom dostojnim čovjeka”

Piše AVŠ
28. studenog 2022. - 14:44

Hrvatski ratni vojni invalid Mauricio Krstić (51) dobit će novi gradski stan!

Tu je odluku jutros donijela komisija za dodjelu gradskih stanova u Zadru, nakon što je prošlog tjedna javnost potresla teška životna priča ratnog veterana koji već 12 godina živi u 26 kvadrata gradske garsonijere kojoj je prošlog tjedna propao strop. Stan koji prokišnjava i o kojemu su eksplodirale sve instalacije, potpuno je neadekvatan za život.

Očajni Krstić, kojemu u nekoliko navrata obećavan drugi stan tu je odluku danas konačno dočekao.

- Presretan sam nemam druge riječi! Mislim da još nisam ni svjestan da ću se maknuti iz ovog stana. Ovo su zaista bili uvjeti ispod svakog ljudskog dostojanstva – kazao nam je kratko Krstić.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Nakon ove sjednice, predsjednik komisije Ante Rubeša iz AM, najavio nam je kako će uskoro tražiti reviziju svih gradskih stanova i stanara jer je većina tih prostora potpuno derutna.

- Ljudi koji u njima žive su očajni, stalno me zovu, a ja sam nemam nikakve ovlasti nego ovisim o gradskim službama odnosno o dva pročelnika, Tomislavu Koroni i Mariju Pešutu, koji svoj posao ne rade kako bi trebali. Što prije ću predložiti da se krene u tu reviziju – rekao je Rubeša nakon sjednice komisije.

30. travanj 2024 21:46