StoryEditorOCM
4 kantuna‘INICIJATIVA‘

‘PU zadarska je pod Dražinom postala inkubator za produkciju kriminalaca i ishodište kriminalnih aktivnosti!‘ Uloga Bore Mršića i Perice Ešegovića...

Piše Zadarska.hr
23. veljače 2023. - 15:27

"PU zadarska je pod Antonom Dražinom postala inkubator za produkciju kriminalaca i ishodište kriminalnih aktivnosti” kazao je Marko Pupić Bakrač, na aktualnom satu Skupštine Zadarske županije, predlažući, kako je rekao, inicijativu. 

- Moja je inicijativa prema kolegama iz policije da se suprotstave kriminalizaciji PU zadarske koju provodi Dražina sa svojim poslušnicima, kazao je vijećnik Akcije mladih, ali na njegovu inicijativu nije bilo posebnih reakcija, iako je ”začinio” s dosta sočnih detalja.

Pupić Bakrač je inicijativu iskoristio kako bi nabrojio sve ”grijehe” Antona Dražine od 2017. do danas, smatrajući da mu je novi mandat prošle godine produžen na protuzakonit način, bez suglasnosti Skupštine Zadarske županije, pitajući se koji su to njegovi famozni rezultati.

U tom kontekstu podsjetio je na slučaj bivšeg zamjenika ravnatelja Josipa Čelića koji je 2019. vozio nedozvoljenom brzinom kroz Briševo, a nakon zaustavlja je nazvao Dražinu i traži da se njegov prekršaj izbaci iz policijskog izvješća i ne bilježi u informacijskom sustavu, što je i učinjeno, kazao je Pupić Bakrač, a policajac koji je to razotkrio postao je predmet progona i suspenzije.

Pupić Bakrač je podsjetio i na svoj slučaj iz 2020. kad je u šest sati ujutro šest policajaca pod lažnom optužbom upalo u njegovu kuću i provelo „pretres, zastrašivanje i uznemiravanje obitelji”. Akcija je izvršena po političkom nalogu u maniri SS, kazao je Pupić bakrač, a njome je rukovodio tadašnji načelnik krima Bore Mršić. Slučaj je završio sudskim debaklom policijske uprave i župana Božidara Longina, kazao je i nastavio:

- Isti taj Boro Mršić 2021. u pijanom stanju s 1,37 promila alkohola u krvi izaziva sudar u Bibinjama u 7.10 ujutro, vozeći auto rent-a-cara, navodno vraćajući auto iz Zračne luke Split, a u stvari vraćajući se iz noćnog provoda iz biogradskog kluba. U istrazi prometne nesreće nikome nije sumnjivo kako se to Mršić zvjerski oblokao u zračnoj luci u 6 sati ujutro kod preuzimanja auta, niti je tom prilikom testiran na droge.

Odmah nakon nesreće, Anton Dražina u opsežnom intervju za Zadarski.hr brani lik i djelo Bore Mršića, navodeći kako ga vidi kao svog nasljednika na mjestu načelnika PU zadarske. Svega četiri dana nakon toga Bore Mršić otima štićenu osobu, a prilikom uhićenja odbija alkotest i vrijeđa kolege policajce. Osim ovog ”pothvata”, Mršić se 2020. godine proslavio u akciji kad je na križanju kod Supernove u šlapama i kratkim šarenim hlačama i zelenoj majici, krvnički mlatio pripadnike navijačke skupine, o čemu su objavljene slike u medijima i postoji video zapis.

Prije svih ovih događanja osobna sam upozoravao na sklonost opijatima i devijantno ponašanje načelnika krim policije, čak sam u javnost pustio snimku gdje partija s osobama iz krim miljea. Nakon svih navedenih događanja Bore Mršić je vraćen na posao, a trenutno je bolovanju, naveo je Pupić Bakrač.

U nastavku „inicijative” podsjetio je na početak 2022. kada je zbog pisanja na Facebooku kako Plenkovića treba dočekati trulim jajima uhićeno nekoliko osoba zbog verbalnog delikta, što je na kraju završilo još jednim sudskim debaklom PU zadarske.

Krajem 2022. suspendiran je načelnik PGP Gračac Perica Ešegović, nastavio je vijećnik Akcije mladih, zbog odavanja podataka neovlaštenim osobama, pronevjere sredstava, nedoličnog ponašanja, mobingiranja kolegice, odnosno seksualnog zlostavljanja. „U Gračacu su se u njegovoj režiji namještale ‘saobraćajke‘ i očevidi radi naplate od osiguranja. I, najnovije, prije neki dan prema pisanja portala masovna zaraza AIDS-om u PU zadarskoj kao rezultat korištenja usluga prostitucije”, zaključio je Marko Pupić Bakrač. 

Od policijske uprave zadarske zatražili smo odgovore i komentare na istup vijećnika Pupića Bakrača. Objavit ćemo ih čim ih dobijemo...

25. travanj 2024 00:04