StoryEditorOCM
4 kantunaODVJETNIŠTVO PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV BIVŠE PREDSJEDNICE ZAJEDNICE TALIJANA ZADAR

Rina Villani optužena za krivotvorenje službene isprave, prijeti joj do pet godina zatvora!

Piše I. Nevešćanin
11. listopada 2019. - 13:52
RINA_VILLANI1-270509.2_thumb

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv Rine Villani, biše predsjednice udruge Zajednice Talijana Zadar, za kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Villani se optužuje da je u svojstvu ovlaštene osobe krivotvorila službenu i poslovnu dokumentaciju čime je nanijela štetu Zajednici Talijana Zadar kojoj je bila na čelu dugih 18 godina.

Kaznenu prijavu protiv Villani Općinskom državnom odvjetništvu podnijeli su još prije dvije godine nezadovoljni članovi Zajednice Talijana Zadar predvođeni Igorom Karucom zbog sumnje u brojne nepravilnosti u koje je navodno bila upetljana kao predsjednica Zajednice, pogotovo u vezi trošenja i prikupljanja novca te vođenja dječjeg vrtića Pinocchio. Nakon kriminalističke istrage policija je podnijela kaznenu prijavu protiv Villani i njene suradnice Dore Kvarantan, ali je nakon istrage odvjetništva optužnica podignuta samo protiv Villani. Za djela koja joj se stavljaju na teret prijeti joj kazna do pet godina zatvora.

Rinu Villani s mjesta predsjednice Zajednice Talijana Zadar smijenilo je Ministarstvo uprave u lipnju ove godine, a za novog predsjednika Zajednice potvrdilo je Igora Karuca.

Tako je nakon više od dvije godine sporenja i međusobnog osporavanja legitimiteta između Villani i Karuca napokon okončan raskol u Zajednici Talijana Zadar izazvan samovoljom i nezakonitim ponašanjem njene bivše predsjednice Rine Villani.

Nezadovoljstvo članstva načinom vođenja i radom Zajednice Talijana kulminiralo je u proljeće 2017. godine kada su pojedini članovi Zajednice istupili u javnost iznoseći brojne optužbe na rad tadašnje predsjednice, optužujući je, između ostalog, za netransparentno trošenje novca, za manipulaciju članovima, za privatizaciju udruge koju je premrežila obiteljskim interesima, uključivši u nju sina i muža, da bi svi oni, tvrdili su nezadovoljnici, od toga imali izravnu financijsku korist.

26. travanj 2024 21:01