StoryEditorOCM
4 kantunaNIŠTA OD SEZONE

Ryanair od utorka prizemljuje gotovu svu flotu, Zračna luka Zadar do daljnjega odgađa zapošljavanje 130 sezonaca na Zemuniku

Piše AVŠ
19. ožujka 2020. - 11:46

Od utorka, 24. ožujka u ponoć, svi zračni prijevoznici iz grupacije Ryanair,  najveće svjetske niskotarifne kompanije koja u Zadru ima svoju bazu, očekuju prizemljenje skoro cijele flote i obustavljanje svih letova.

Nakon tog datuma, Ryanair će letjeti samo na malom broju letova kako bi pružio samo osnovnu povezanost, najviše između Irske i Ujedinjenog Kraljevstva. Sve pojedinosti o otkazanim letovima mogu se naći na Ryanairovoj stranici pod Travel Advisory koja će se konstantno ažurirati a svi putnici koji imaju karte za letove u tom razdoblju bit će kontaktirani putem e-maila. Ryanair moli putnike da ne zovu njihov kontakt centar jer su već prebukirani pozivima.

Još u petak, na Zračnu luku Zadar stigla je obavijest kako se otkazuje planirana ljetna baza, kojom je u ime Ryanaira, trebala upravljati tvrtka Lauda. Uspostava baze odgođena do ljeta 2021. godine. Za Zadar sada leti samo Croatia Airlines na domaćoj liniji Zagreb- Pula i sasvim je izvjesno kako međunarodne sezone do daljnjega nema. Zbog toga su na Zemuniku donijeli odluku do daljnjega odgađaju zapošljavanje rekordnog broja sezonaca, njih 130, koji su ovog ljeta trebali raditi na Zračnoj luci.

- S obzirom na cjelokupnu situaciju sasvim je sigurno da sezona letenja neće započeti kako je bilo planirano. Kad će započeti, trenutačno je teško procijeniti i zbog toga je Zračna luka Zadar na žalost prisiljena odgoditi zapošljavanje naših sezonskih djelatnika do daljnjeg, odgovorio nam je na upit o zapošljavanju sezonaca glasnogovornik zadarskog aerodroma Nikola Barać.

 

23. veljača 2024 18:26