StoryEditorOCM
4 kantunaUZNEMIRUJUĆE

Sada smo sigurni: zlostavljanju životinja u Zadru nema kraja! Pogledajte fotografije dva izmučena psa kod zaobilaznice, jedan je ‘nestao‘...

Piše M.M.
19. svibnja 2023. - 21:26

Često mislimo da nas neke stvari više ne mogu iznenaditi, no svaki put iznova pogriješimo. Tako se dogodilo i danas kad smo dobili slike izmučenog lovačkog psa, mjesecima zatvorenog u kavezu na predjelu iznad zadarske zaobilaznice i Ulice Hrvatskog sabora.

Čitatelj koji tamo često šeće sa svojim pisma, najbolji je svjedok što se događa u maslinicima iznad grada.

- Taj pas je tu sigurno zatvoren četiri mjeseca. Ja jednom tjedno tamo prošetam svoje pse, donesem mu vode i hrane jer njegove zdjelice nikad nisu pune. Uvjeti u kojima živi ne mogu se riječima opisati... On je jadan u užasnom stanju, no ovih zadnjih mjesec dana jednostavno je počeo kopnjeti. Bio je na izmaku snaga. Morao sam nešto poduzeti – govori nam čitatelj koji je na razne načine pokušao doći do psa. Na kraju ga je pronašao nedaleko od kaveza, kako nepomično leži.

image

strašni uvjeti držanja pasa

Čitatelj/Slobodna Dalmacija
image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Odmah sam ga smjestio u auto i odjurio u veterinarsku ambulantu. Tamo su mi samo potvrdili da je pas u toliko lošem stanju da je razvio epileptične napade. Savjetovali su mi da ga eutanaziramo jer će se dalje samo mučiti. Iskreno, znam da je to najbolje za njega, i srce me boli što ćemo to morati napraviti, ali prije nego ga uspavamo volio bih da ga netko primi u svoj dom, da barem u zadnjim danima osjeti što je toplina ljudskog dodira i da sazna kako postoji nešto lijepo, van kaveza u kojem je provodio svoje dane, vjerojatno godine – govori nam sugovornik, dodavši kako, naravno, pas nema čip i ne zna se čiji je.

Tvrdi, ovo nije prvi slučaj psa koji je uginuo u tom kavezu. Prije par godina, fotografirao je bijelog lovačkog psa kojemu se kasnije izgubio svaki trag. On je mjesecima živio u vlastitom izmetu.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Najgore je od svega što sam stalno zvao službe i sve nadležne institucije i svi su me izignorirali. Više ne znam kome se obratiti osim medijima. Nažalost na tom području između bokanjačkog groblja i Musapstana ima jako puno maslinika, neki su jako dobro održavani, dok su drugi kompletno zanemareni i baš u njima su česte ovakve scene pasa zatvorenih u kaveze, prepuštenih na milost i nemilost vremenu i prolaznicima... – ističe naš sugovornik.

KAKO MOŽETE POMOĆI

Ako postoji koja dobra duša da bi ovog psa udomili na par dana prije eutanazije, može se javiti na naš redakcijski mail: zadar@slobodnadalmacija.hr

image

pas nije u dobrom stanju

Čitatelj/Slobodna Dalmacija
26. travanj 2024 16:33