StoryEditorOCM
4 kantunaNAČELNIK STOŽERA

Šime Vicković za Zadarski.hr: Dobio sam koronu, ali nemam izrazite simptome bolesti, rekli bi naši stari, nema toga što dva kila lešade neće riješiti

Piše Mišel Kalajžić
27. kolovoza 2020. - 17:27

- Osjećam se dobro, malo me bole leđa, imao sam i nešto temperature i to je otprilike sve od simptoma koje osjećam. Zbilja ne znam gdje sam pokupio virus, na sastanku u Zagrebu prije nekoliko dana bili smo u zatvorenom prostoru, ali svi smo nosili maske. Nisam spavao prošlu noć ne zbog korone, već pokušavajući se sjetiti od koga sam mogao dobiti virus, ali zbilja ne mogu dokučiti. Sad sam u samoizolaciji u kući u Zemuniku Donjem, idućih 14 dana do ponovnog testiranja radit ću od kuće, a nakon toga nadam se da se opet vraćam na dužnost - kazao je u razgovoru za Zadarski.hr načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković, nakon što mu je potvrđen pozitivan test na koronuvirus.

- Prve simptome osjetio sam u srijedu ujutro. Peckalo me grlo, a izmjerio sam i temperaturu nešto više od 38 stupnjeva Celzija. Nakon što temepratura nije popuštala, a bol u grlu se nastavila, kontaktirao sam epidemiologa Alana (Medića) koji mi je rekao da pričekam jedan dan i vidim hoće li se simptomi pojačati, a ako sumnjam na koronu da se javim na testiranje. S obzirom da kontaktiram s većim brojem ljudi, odlučio sam se odmah za samoizolaciju, te sam se trenutno prijavio za testiranje. Danas je stigao rezultat i nažalost, pozitivan sam na koronavirus - kazao nam je Vicković.

Novinari koji su bili na press konferenciji na kojoj je davao izjavu nisu po njegovom mišljenju direktno ugroženi jer su svi bili na otvorenom, ali ukoliko netko ipak misli da je mogao pokupiti virus, neka se javi epidemiolozima i ukoliko je potrebno napravi testiranje.

- Žao mi je što se to dogodilo, jer sam poduzimao sve mjere zaštite i opreza. Nemam neke izrazite simptome bolesti osim bolova u leđima, to može biti i od viška kila. Grlo me nešto manje boli, ali imam smanjen osjet okusa i mirisa što normalno u ovoj situaciji. Rekli bi naši stari, dva kila dobre lešade i nema toga što neće proći - pokušao se čak i našaliti načelnik Stožera iako mu sigurno danas nije bilo do šale.

U samoizolaciju će sad morati i njegovi bliski kontakti, a na oprezu trebaju biti i članovi Stožera i epidemiolozi s kojima je neposredno surađivao. Svi će se morati podvrgnuti testiranju kako bi se vidjelo je li se korona "probila" u sam vrh zadarskog obrambenog stožera protiv Covid-a 19.

26. travanj 2024 22:50