StoryEditorOCM
4 kantunaMIRIAM KELEČIĆ

Slovačka blogerica iz Vira o ženi nađenoj na Krku: "Kad smo objavili njezinu sliku, odmah su je prepoznali. Kažu da je to Danka, slavna dizajnerica.."

Piše A. Vučetić Škrbić
22. rujna 2021. - 11:18

Nevjerojatna priča o ženi bez identiteta koja je 12. rujna pronađena na otoku Krku, dezorijentirana i bez dokumenata, danas bi mogla sretno završiti ako se potvrdi da je zaista riječ o 57-godišnjoj Danieli A. iz Slovačke.

Veliku ulogu u otkrivanju njezinog identita i slaganju mozika koji je prethodio dolasku na Krk imala je Miriam Kelečić, Slovakinja koja živi na relaciji Zagreb- otok Vir, inače poznata slovačka blogerica i administratorica Facebook grupe "Dovolenka v Chorvatsku" koja povezuje čak 27 tisuća Čeha, Slovaka i Hrvata. Upravo u toj Facebook grupi  Miriam je objavila sliku žene koja je pronađena na Krku. 

- Jutros između 8.30 i 9.00 sati čula sam se i sa inspektorom iz PU primorsko-goranske. Zahvalio mi je na pomoći i suradnji jer sam ja prije tri dana vidjela informaciju o nepoznatoj ženi nađenoj na Krku, i kako se spominjalo da bi se moglo raditi o Slovakinji, kontaktirala sam slovačke novinare koji su raspolagali informacijom da bi se moglo raditi o Danieli Danki Adamcovoj. Oni su kontaktirali i policiju u Slovačkoj. Ja sam tu informaciju samoinicijativno proslijedila HGSS-u, oni policiji, a policija je potom mene kontaktirala - ispričala nam je jutros Miriam. 

image
Miriam Lelečić
Ako se zaista potvrdi da je nestala žena Daniela Adamcova, priča postaje još zanimljivija jer je riječ o poznatoj dizajnerici, ženi osebujne biografije koja je sa 19-godina otišla u SAD gdje se udala za jednog filmskog producenta. Bavila se izradom nakita, koji je bio vrlo popularan i često korišten za snimanju filmova, a nakon što se od njega razvela, krajem 2000-ih vratila se u Strenčin.

- Javila su nam se njezine dvije susjede te bliska prijateljica iz Kanade. Mozaik priče polako se slaže, sve ide u smjeru potvrde da je to zaista Danka. Nakon što se vratila iz Amerike, kupila je stan i živjela kao samac te registrirala tvrtku Dana Adamcova d.a. koja se također bavila izradom nakita. No, u međuvremenu je otišla u mirovinu. Ima vrlo mali krug prijatelja i sestru te se trenutno pokušava doći do nje kako bi se eventualno nešto više doznalo o okolnostima njezina odlaska u Hrvatsku- kaže Miriam. 

03. lipanj 2023 15:04