StoryEditorOCM
4 kantunaLUDA PREPISKA

Slučaj Erlićeve potpore: zadarski tužitelji traže od Pupić Bakrača da "pojasni" svoju kaznenu prijavu! "Nisam podnio prijavu, tražio sam istragu - oni sve rade da ne rade"!

Piše P.O.
12. prosinca 2022. - 10:14

Istup Marka Pupića Bakrača na Aktualnom satu Županijske skupštine o dodjelama županijskih poticaja za povećanje konkurentnosti na kraju je doveo do prepiske s Općinskim državnim odvjetništvom.

-Među dobitnicima sredstava je i tvrtka Novice Erlića, optuženog u Aferi „Ribar” s Renom Sinovčićem za izvlačenje novca iz gradskog proračuna preko NK Zadar. Supruga Novice Erlića je u Županiji voditeljica odsjeka, a njezin je email naveden kao kontakt tvrtke „Ašibo” koja je sredstva dobila. Sin je Šime Erlić, državni tajnik i predsjednik GO HDZ-a, rekao je tada Pupić Bakrač.

Ustvrdio je da mu je informacija stigla „iz krugova bliskih županu Longinu”, pa ga je zanimalo radi li se u stvari o unutarstranačkom obračunu u kojemu netko od HDZ-ovaca želi iskompromitirati ne Novicu, nego njegovog sina Šimu Erlića, državnog tajnika i predsjednika GO HDZ-a.

-Koristite li vi gospodine župane sklonost delinkvenciji Novice Erlića i njegovu pohlepu da bi uništili karijeru Šime Erlića koji vam je možda unutarstranački konkurent. Jer, ne vidim razloga zašto bi Županija dala 20.000 kuna, pa se mene o tome obavještavalo, pitao je Marko Pupić Bakrač.

Odgovarajući mu, župan Božidar Longin je rekao da je Pupić Bakrač običan spin majstor.

-Tko dodjeljuje sredstva u za to nadležnim tijelima ne znam, mogu provjeriti, ali tu se radi ozbiljno bodovanje i sumnjam da bi bilo tko bilo kome tu išao podmetati. Ovo su nesuvisli pokušaji, rekao je župan Božidar Longin.

U nastavku priče o poticajima za konkurentnost, javili su se iz Općinskog državnog odvjetništva kojemu je, kao i USKOK-u i policiji, Pupić Bakrač poslao video snimku svog istupa na Županijskoj skupštini tražeći da provedu istragu i poduzmu sve radnje iz svoje nadležnosti. Taj njegov zahtjev u ODO-u su shvatili kao – podnošenje kaznene prijave!?

-Pozivam vas da u roku od 15 dana od primitka ovog dopisa ispravite i dopunite kaznenu prijavu na način da dostavite podatke o kaznenom djelu, osnosno da opišete koju osobu i radi kojeg kaznenog djela prijavljujete, odnosno opišete u čemu bi se sastojale nepravilnosti prilikom dodjele potpore, budući da se to iz same prijave ne može zaključiti, napisala je Kerol Sablić Radman, zamjenica općinske državne odvjetnice.

-Ne vjerujem vlastitim očima koja je to razina ignorancije i bezobrazluka! Ja nisam podnio kaznenu prijavu nego zahtjev za istragu. Koliko je meni poznato djelatnici Županije ne smiju sudjelovati na natječajima koje Županija raspisuje, a gospođa Erlić je odgovorna osoba u tvrtci "Ašibo" i radi u Županiji. Za ostalo što tražite mogu provesti istragu čak i napisati kaznenu prijavu ako me ovlastite za to i svoju plaću proslijedite na moj račun. Dva puta je Državno odvjetništvo pokrenulo postupak protiv mene na temelju ničega, da bi me se progonilo zbog mog javnog djelovanja, oba puta ste ste propisno osramotili, ali srama nemate. Nastupate s visine i bahato, a u gradu šampionu po političkom kriminalu, korupciji, ratnom profiterstvu i političkoj protekciji niti jedan postupak protiv vinovnika tog pustog kriminala niste pokrenuli. Dapače, progonite one koji o tome govore, kaže u odgovoru Marko Pupić Bakrač.

Županijski vijećnik podsjeća da ni jedan značajan postupak u borbi protiv organiziranog kriminala nije pokrenut iz Zadra:

-Čak ni vrh zadarske policije nije imao pojma o hapšenju Rena Sinovčića u aferi „Ribar”, to je odradio splitski USKOK. A na kolegiju PU zadarske su se tog jutra čudili tko je to pokrenuo!? Zadarske institucije ne rade svoj posao, sve rade da ništa ne rade, ali zato maltretiraju sve ljude koji o tome govore, zaključuje Marko Pupić Bakrač.

06. lipanj 2023 00:10