StoryEditorOCM
4 kantunaANGAŽMAN PRVOG GOSPODINA RH:

Suprug predsjednice Kolinde Jakov Kitarović na platnom je spisku tvrtke Sentinel čiji je čelni čovjek predsjednik NO Ilirije u Biogradu

Piše M. Kalajžić
29. studenog 2019. - 23:05
boat_show10-201016a

Jakov Kitarović, suprug predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, na platnom je spisku tvrtke Sentinel Holding AG. registriranoj u Švicarskoj – potvrdio je Goran Medić, predsjednik Upravnog odbora te tvrtke, inače predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Ilirija iz Biograda na Moru.

Gorana Medića pitali smo od kad je suprug hrvatske predsjednice Kitarović angažiran u njegovoj tvrtki i s kojim je kvalifikacijama uposlen? Također smo pitali na kojim poslovima radi i kolika su mu mjesečna i godišnja bruto i neto primanja za te poslova, te ima li angažman Jakova Kitarovića veze s činjenicom da je u prijateljskom odnosu s australsko-hrvatskim poduzetnikom Davidom Tudorovićem, čija je obitelj u vlasništvu tvrtke Ilirija u Biogradu na Moru u kojoj Medić obnaša odgovornu funkciju.

Koliko je u javnosti poznato, Tudorović je i predstavnik Australsko-hrvatske komore trgovine i industrije Južne Australije s kojim se tijekom službenog boravka u Australiji u kolovozu 2017. susrela Kolinda Grabar-Kitarović, a Jakov Kitarović u Australiji je posjetio Port Lincoln u društvu Davida Tudorovića. Koliko te činjenice imaju veze s angažmanom supruga hrvatske predsjednice u Vašoj tvrtki? – pitali smo Gorana Medića.

- Javno je poznato za gdin. Kitarović radi za Sentinel Holding AG. Sentinel Holding AG je start-up kompanija u području IT tehnologije. Tvrtka je formirana oko projekta standardiziranja open-source platforme (operativnog sustava) i implementacije sigurnosnih tehnologija sljedeće generacije kao servisa na terminalnu opremu (CPE, STB, OTT) za tržište krajnjih korisnika (Consumer i SME). Tvrtka je registrirana u Švicarskoj jer je okrenuta globalnom tržištu, a tehnologije i software-i koje koristimo i razvijamo globalnog su karaktera. U tom smislu mogu reći da imamo poslovne suradnje na skoro svim kontinentima svijeta, a poslujemo s klijentima na međunarodnom tržištu s trenutnim fokusom na jugoistočnu Aziju. Sentinel Holding AG surađuje (i strateški je partner) s nekim od najvećih svjetskih proizvodjača hardware-a i software-a na polju terminalne opreme – kazao je Medić i nastavio:

- Sentinel Holding AG u svome poslovanju angažira niz suradnika i savjetnika iz različitih dijelova svijeta, što je uobičajeno u IT industriji obzirom na njezin globalni karakter. Savjetnici i suradnici koje angažiramo stručnjaci su u području IT tehnologije, elektrotehničkih znanosti, strojarstva, kibernetičke sigurnosti i povezanih disciplina. Konkretno gospodin Jakov Kitarović, kao magistar elektrotehničkih znanosti, stručnjak je koji radi na projektu implementacija sigurnosnih tehnologija sljedeće generacije na uređajima za široku potrošnju, što je i osnovna djelatnost Sentinel Holding AG-a. Njegov stručni angažman traje nekoliko godina. Gospodina Kitarovića poznajem i cijenim i poslovno i privatno – odgovorio je Goran Medić.

- Što se tiče vaših upita u svezi gospodina Davida Tudorovića, takodjer je javna informacija da su gospodin Kitarović i gospodin Tudorović dugogodišnji, dobri prijatelji te da ja radim sa obitelji Tudorović preko 20 godina – stoji u odgovoru Gorana Medića.
 

26. travanj 2024 06:44