StoryEditorOCM
4 kantunaPRIOPĆENJE TUŽITELJSTVA

Surać je Bajla udarao po tijelu i glavi dok je ležao na tlu!

Piše Zadarski.hr
29. lipnja 2018. - 13:59
Jakov Surać

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je na svojim stranicama informaciju o prvom ispitivanju bivšeg kapetana NK Zadra, 43-godišnjeg Jakova Suraća zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom.

Prema navodima iz ODO-a, postoji osnovana sumnja da je Surać 24. lipnja oko 19,30 sati u Zadru, vidjevši novinara Hrvoja Bajla kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je ovaj objavio, izašao iz svoga parkiranog automobila te stao ispred njega i uputio mu prijeteće riječi. Potom ga je, u cilju da mu nanese tešku tjelesnu ozljedu, udario stisnutom šakom u predjelu nosa i usta.

Bajlo je pao na tlo, a 43-godišnjak ga je, osnovano se sumnja, nastavio udarati po tijelu, te glavi dok je ležao na tlu ponavljajući istovremeno prijetnje. Bajlo je na kratko izgubio svijest, a kada je došao k svijesti podigao se s tla, na što mu je Surać, u cilju da ga ustraši, ponovio riječi prijetnje.

Bajlo je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma desne podlaktice te osjetio strah za vlastiti život u vezi daljnjeg obavljanja poslova na svom radnom mjestu novinara. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

26. travanj 2024 23:26