StoryEditorOCM
4 kantunaBRANKO KUTIJA PROTIV FRANE TOKIĆA:

U Gospodarskoj zoni Šopot ne radi "tridesetak" nego više od 70 ljudi!

10. ožujka 2017. - 00:00
vino_korlat1-090611

U tekstu pod naslovom "Frane Tokić i Svemir Vrsaljko idu s nezavisnom listom, Branko Kutija ispao iz igre?", dosadašnji zamjenik benkovačkog gradonačelnika Frane Tokić, nositelj nezavisne liste na nadolazećim lokalnim izborima, među ostalim je naveo kako u Gospodarskoj zoni Šopot umjesto potencijalnih i najavljivanih 500 sada ima svega tridesetak radnih mjesta. U toj zoni trenutno radi jedino Ribarska zadruga "Omega 3".

Međutim, gradonačelnik Kutija kaže da su podaci drugačiji:

- Podatak o 30-ak zaposlenih u Gospodarskoj zoni Šopot je pogrešan. Ne znam koliko malih gradova u Hrvatskoj, pogotovo onih pogođenih ratom, ima firme i pogone sa skoro 500 zaposlenih kao što ih ima Benkovac u "LTH" i "Omegi 3". U Benkovcu stanje nije idealno, ali nije ni približno onako crno kako ga se prikazuje: ovdje svaki srednjoškolac metalske struke, prije ili poslije uspijeva dobiti posao, kaže Kutija.

Što se broja zaposlenih u zoni tiče, iz gradske uprave nam je dostavljen zahtjev Ribarske zadruge "Omega 3" kojim se traži oslobađanje od plaćanja komunalne naknade. U tom se dopisu iz studenoga prošle godine navodi da je pogon za preradu ribe u 2016. godini zapošljavao 72 radnika s ugovorom o radu, te dodatnih devet na ugovor o djelu. U rujnu prošle godine "Omega 3" zapošljavala je 73 radnika, uglavnom s područja Benkovca, te Posedarja, Zadra i Biograda.

26. travanj 2024 21:21