StoryEditorOCM
4 kantunaREAKCIJA MIJOLOVIĆA

U Gradu Zadru još čekaju službenu potvrdu: Ako je Živković prijetio, bit će udaljen s posla, ali će dobivati plaću do pravomoćne presude...

Piše IN
27. srpnja 2021. - 14:22

Mario Živković, zaposlenik gradske uprave koji je završio u istražnom zatvoru zbog prijetnje epidemiologu dr. Alanu Mediću, kazneno djelo za koje se tereti počinio je dok je bio na godišnjem odmoru, potvrdio nam je Ivan Mijolović, pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Zadra

- Prema informacijama s kojima raspolažem on je priveden u nedjelju 11. srpnja, a nekoliko dana prije toga je otišao na godišnji odmor. Inače radi u našem odjelu u Odsjeku za javnu nabavu, kazao nam je pročelnik Mijolović i sam iznenađen Živkovićevim postupkom koji se zbog toga dobio mjesec dana istražnog zatvora, a o kojem Grada Zadar još nije dobio nikakvu službenu informaciju.

- Uputili smo upit policiji da nam se očituje je li naš zaposlenik u pritvoru i po kojoj osnovi kako bi znali što trebamo poduzeti. Naime, ako se potvrdi da je osumnjičen za kazneno djelo koje se sumnjiči, o čemu smo neslužbeno informirani, mi ćemo morati poduzeti korake sukladno članku 67. Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi. Prema toj točki Zakona mi bi ga trebali udaljiti iz službe sve do pravomoćne presude – kazao je Mijolović dodajući da to za Živkovića ne znači otkaz ugovora o radu.

- Bit će udaljen i službe i primat će 60 posto plaće sve do pravomoćnosti sudske odluke, a ako ima uzdržavane članove obitelji isplaćivat će mu se, sukladno zakonu, 80 posto plaće – objasnio je gradski pročelnik za financije.

Podsjetimo, Mario Živković je prijetnje dr. Mediću navodno uputio preko Facebooka, a prethodno je zbog natpisa o cijepljenju na isti način prijetio i novinaru Večernjeg lista u Zadru Frani Šariću. Nakon prijetnji upućenih Šariću Živković je dobio mjere opreza, a kad je potom isto napravio prema poznatom zadarskom epidemiologu, privela ga je policija.

04. svibanj 2024 06:48