StoryEditorOCM
4 kantunaDIREKTORSKI VRTULJAK

Uzalud vam trud? Meštrović i Rubeša su srušili Žilavca, a SDP Dilbera, ali sada bi Žilavec mogao zamijeniti Dilbera o kojemu će se pobrinuti HDZ...

Piše P.O.
27. prosinca 2022. - 13:29

Nakon što je svoju potporu gradskom proračunu SDP uvjetovao smjenom direktora "Zadarskog sporta" Jurice Dilbera, HDZ je svog kadrovskog miljenika nekako odobrovoljio i nagovorio da podnese ostavku. Kao pravi vojnik svoje partije, Dilber je to na kraju i učinio, ali unatoč dogovoru SDP-a i HDZ-a Grad je ostao bez proračuna, jer su naknadno "eksplodirali amandmani" Akcije mladih i Nezavisne liste Enija Meštrovića.

Gradonačelnik Branko Dukić prihvatio je Dilberovu ostavku, pa kao neka vrsta „gradskog povjerenika”, od 20. prosinca „Zadarski sport” vodi Luka Peranić, zaposlenik Upravnog odjela za kulturu i sport. Pred Peranićem je samo jedan zadatak: u roku od mjesec dana raspisati natječaj za izbor novog ravnatelja „Zadarskog sporta”.

Onaj stari, Jurica Dilber, za to će vrijeme u „Zadarskom sportu” ostati još nekoliko mjeseci. A kasnije? Mada se već javno govori da će Dilber novo radno mjesto pronaći u Sportskoj zajednici Grada Zadra, to još uvijek nije potpuno sigurno jer su moguća i neka druga rješenja.

Mada javni natječaj još nije ni raspisan, puno je zanimljivija kalkulacija s imenom budućeg direktora „Zadarskog sporta”, što je pozicija na kojoj mediji, kao HDZ-ovo „novo” kadrovsko rješenje, spominju Željka Žilavca.

Akcija mladih i Nezavisna lista Enija Meštrovića su uložili puno energije i napora ne bi li Žilavca skinuli s mjesta direktora Košarkaškog kluba Zadar. Tražila se njegova ostavka, pa je podnesena i kaznena prijava protiv Žilavca, ali su tužitelji tu prijavu odbacili, a Žilavec najavio tužbu. Na kraju je Žilavec morao otići odlukom Nadzornog odbora u kojemu su bili Ante Rubeša i Enio Meštrović.

E sad bi stvarno bilo zanimljivo da se Žilavec, nakon što je šest mjeseci bez posla, „vrati” na mala vrata i opet postane gradski direktor, ovog puta „Zadarskog sporta”. Dogodi li se tako, hoće li Meštrović i Rubeša opet kroz Gradsko vijeće tražili smjenu gradskog direktora kojega su već jednom smijenili?! 

04. svibanj 2024 00:55