StoryEditorOCM
4 kantunaDAVATELJI KRVI IZ "KALELARGE" MORAJU PLAĆATI KOMUNALNU NAKNADU

Venci Jurin: Ma kakav je to način?! Malo im je što kao humanitarna udruga struju plaćamo po cijeni za gospodarstvo!

Piše P.O.
6. ožujka 2017. - 18:58
darivanje_krvi-160616

Udruga dobrovoljnih davatelja krvi "Kalelarga" dobila je dopis zadarske gradske uprave zbog kojega im se digla kosa na glavi – pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ivana Vanjak potpisala je rješenje po kojemu će "Kalelarga" plaćati komunalnu naknadu od 20,48 kuna mjesečno.

-Ne radi se tu o visini iznosa kojega ćemo plaćati, slobodno je mogla biti i jedna kuna! Ma, koji je to način!? Mi smo humanitarna udruga u važnoj i jako osjetljivoj oblasti, daleko smo ispred mnogih ovakvih udruga u cijeloj Hrvatskoj. Ispred nas priznajem samo udruge koje se bave pitanjima prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i udruge za djecu s posebnim potrebama. Zato mi je stvarno zasmetalo to plaćanje komunalne naknade. Ne radi se o iznosu, pa mi smo dosada Odjelu transfuzije Opće bolnice Zadar donirali oko 60.000 kuna. Kakva je logika u tome da mi kao humanitarna udruga plaćamo struju za prostor kojega koristimo po cijeni koju plaća gospodarstvo, a ne po cijeni za građane, nezadovoljan je Venci Jurin, predsjednik Udruga dobrovoljnih davatelja krvi "Kalelarga".

Komunalnu naknadu od 20,48 kuna "Kalelarga" će plaćati od veljače i to za 32 četvorna metra gradskog prostora u Ulici Borelli 14. U obrazloženju rješenja gradskog Odjela za komunalne djelatnosti stoji da je, sukladno zakonu, gradskom Odlukom o komunalnoj naknadi propisano da tu obvezu plaćaju sve fizičke i pravne osobe koje su vlasnici ili korisnici stanova, kuća, kuća za odmor, garaža, poslovnih prostora i građevinskog zemljišta. Nakon što su gradske službe uočile da "Kalelarga" koristi gradski prostor, komunalnu će naknadu plaćati i oni, bez obzira što je riječ o neprofitnoj organizaciji.

26. travanj 2024 16:40