StoryEditorOCM
4 kantunaUZ MJERE ZAŠTITE

Više stotina srednjoškolaca pratilo vježbe pravilnog rukovanja oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina!

Piše B.S.
11. ožujka 2020. - 15:10
Zadar, 110320. Dan otvorenih vrata Policijske akademije i Policijske uprave zadarske. Na Danima otvorenih vrata izlozena je tehnika, te razlicita oprema koju policijski sluzbenici koriste u svom radu, sto su posjetitelji mogli razgledati od 10 do 12 sati.Jure Miskovic/Cropix

Uz punktove s dezinfekcijskim sredstvima i prethodna upozorenja sudionicima zbog epidemije korona virusa, u srijedu je u Sportskom centru Višnjik održan "Dan otvorenih vrata" PU zadarske u suradnji s Policijskom akademijom i Srednjom policijskom školom „Josip Jović“. Prije početka manifestacije policija je za skup dobila suglasnost županijskog Stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunjene propisane upute.

- Za sve smo sudionike osigurali punktove s dezinfekcijskim sredstvima. Prije toga smo dali jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt, kao i onu za one koji imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu, veću od 37.5oC,  da ne dolaze na manifestacije - kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

"Dane otvorenih vrata" posjetilo je više stotina Zadrana, mahom srednjoškolaca, a najviše interesa izazvali su pripadnici interventne policije koji su demonstrirali svoje vještine, dok su kao i dosadašnjih godina najviše oduševljenja  izazvali policijski psi. Posebna atrakcija bio je policijski pas „Bela“ s kojim je prikazana vježba pronalaska eksploziva.

U provjeri motoričkih sposobnosti okušali su se mladići i djevojke iz publike, kao i u dijelu kriminalističkog istraživanja - obavljanje očevida na mjestu događaja.

Kako navode u policiji, cilj svih ovih aktivnosti je poticanje mladih za upis u program srednjoškolskog obrazovanja, odnosno pristupanja u redove policije, ali i upoznavanje javnosti s radom policije, a kroz to i povećavanje ugleda policije, povećavanje povjerenja građana i stvaranje osjećaja sigurnosti građana

U press centru dvorane Višnjik, održana je i konferencija za novinare na kojoj su načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, pomoćnik voditeljice srednje policijske škole, Hrvoje Marić te načelnik PU zadarske, Anton Dražina putem medija pozvali zainteresirane kandidate za prijave upisa te ih upoznali s uvjetima za upis u program.

Dubravko Novak je govorio o uvjetima objavljenog natječaja, načinu i dinamici školovanja.

- Prošle godine imali smo odličan odaziv na objavljeni natječaj. Ove godine planiramo upis 750 polaznika.  Našim polaznicima obrazovanja uz osiguran smještaj i prehranu, osiguran je i mjesečni džeparac iznosu od 700 kuna.- rekao je.

Policijski demo timovi temeljne i interventne policije prikazali su okupljenima i vježbe pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

 

18. travanj 2024 13:05