StoryEditorOCM
4 kantunaVIRSKA POSLA

Vučetić optužuje policiju za lažne birače, a njegova je udruga tu praksu uvela na Vir! Za načelnika se natječe protiv vlastite punice iz - HDZ-a!

Piše Iva Ivanac
10. svibnja 2021. - 16:45

Udruga Vir bez podjela u ponedjeljak je održala tiskovnu konferenciju ispred policijske postaje na Putu Murvice na kojoj su optužili djelatnike PU zadarske da sudjeluju u koruptivnim radnjama jer je u posljednjih mjesec dana, kako tvrde, 850 ljudi prijavilo prebivalište na Viru s ciljem kako bi tamo mogli glasati. Predsjednik udruge, ali i kandidat za načelnika Općine Vir, Frane Vučetić, kazao je kako su i prije tri tjedna na istom mjestu ukazali na problem fiktivnih birača na Viru.

- Prije tri tjedna smo policiji predali sva saznanja jer je više od 700 fiktivnih birača prijavljeno u posljednje vrijeme u Općini Vir. Oni su proveli izvide, ali ništa konkretno nisu poduzeli, a od tada do danas smo imali priliv od 150 osoba koje su lažno prijavile prebivalište na Viru. Najčešće su prijavljeni da prebivaju u objektima u vlasništvu zaposlenika općine i trgovačkih društava, kazao je Vučetić dodajući kako je nezavisni kandidat za načelnika Općine Vir, Marino Radović, svoju punicu, njezinu kćer i ostalu rodbinu iz Bibinja prijavio da žive na Viru.

- Baš zanimljivo, sada Bibinjci žive na Viru, ali ima toga još. Sada smo obogaćeni s privlačkim prezimenima, ali i onima iz Ražanca. Takve osobe će u nedjelju izaći na izbore, a ne bi mogle izaći da im ove osobe koje se vole kititi sigurnošću i povjerenjem među građanima, to nisu omogućili. Policija direktno sudjeluje u kriminalnim aktivnostima zločinačkih lokalnih skupina jer ovo što rade je teški kriminal i za ovo netko mora odgovarati, istaknuo je Vučetić dodajući kako su osobe prijavljene da žive u objektima u Općini Vir bez da vlasnici nekretnina to znaju.

- Dotična gospoda nisu došla na policijski šalter zajedno s vlasnicima nekretnine i tako se prijavile nego je netko očito iz PU zadarske odradio posao, objasnio je Vučetić dodajući kako zbog toga traži ostavke u PU zadarskoj.

Vučetićeve tvrdnje podržali su Šime Vučetić, predsjednik SDP-a na Viru te Mario Vrselja predsjednik HSP u Općini Vir.

Na optužbe Udruge Vir bez podjele reagirao je i kandidat za načelnika Općine Vir, Marino Radović, te nositelj liste za Općinsko vijeće Općine Vir, Antonio Vučetić.

- Lažna prijavljivanja birača i kandidata upravo je praksa virske oporbe koja je očito postala senilna u posljednje vrijeme pa je zaboravila da je upravo njihov kandidat za načelnika 2013. godine bio današnji kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić, osoba koja nikad nije živjela na Viru. Istu stvar, ta ista oporba ponavlja 2017. godine kada ističu kandidata za načelnika Igora Vučetića koji u isto vrijeme ne živi na Viru. Ali vrhunac današnjeg performansa, koji je prezentiran ispred policijske uprave Zadarske, je upravo član oporbe i kandidat za načelnika SDP-a Šime Vučetić koji uopće, niti danas, ne živi na Viru. Pametnome dosta - istaknuli su u svom priopćenju dodajući kako je današnja virska oporba, sastavljena od političkih stranaka SDP-a, HDZ-a, Mosta, Domovinskog pokreta i HSP-a zapravo ista politička garnitura koja je na posljednja tri izborna ciklusa predstavljala političku grupaciju - Vir bez podjela.

Frane Vučetić se natječe protiv punice iz HDZ-a!

Iako je u pozivu za medijsku konferenciju Udruga Vir bez podjela najavila sudjelovanje i članova HDZ-a, oni se tamo nisu pojavili, a Vučetića smo upitali zašto ga njegova punica, Vesela Vučetić, kandidatkinja HDZ-a za općinsku načelnicu, nije došla podržati.

- Gospođa je predsjednica HDZ-a, a tek onda moja punica. Ja je tu nisam pozvao kao svoju punicu već kao predsjednicu HDZ-a. Gospođa Vesela se ispričala zbog toga što nije došla jer ima privatnih i poslovnih obaveza, a konferencija je sazvana na brzinu i teško je bilo organizirati kolege iz svih stranaka. Ali koliko ja znam, ona dijeli s nama mišljenje i smatra da je to nedopustivo, kazao je Vučetić kojeg smo upitali i kako to da ga punica ne podržava.

27. travanj 2024 05:57