StoryEditorOCM
4 kantunaTRAŽI SE NASLJEDNIK IVE GREGOVA?

Za mjesto predstojnika Državnik ureda javio se i bivši župan Stipe Zrilić

Piše M.V.
1. rujna 2017. - 00:20
ZD-GREG1

Na natječaj za imenovanje novog predstojnika Državnih ureda Zadarske županije javilo se 11 kandidata, s njima su početkom ovog tjedna, u pondjeljak i utorak, obavljeni razgovor pa se izbor novog predstojnika može očekivati do 21.rujna.
Naime, tog dana ističe produženi mandat dosadašnjem predstojniku Ivi Gregovu. Gregov, koji će u prvom dijelu sljedeće godine otići u mirovinu, ostao je na toj dužnosti i nakon što je u siječnju raspisan natječaj za novog predstojnika, uostalom kao i za predstojnike državnih ureda u nekoliko drugih županija, koji je bio poništen zbog 'promjene političkih okolnosti' odnosno travanjskog izlaska Mosta iz Vlade pa i odstupa njihovog ministra uprave Ivana Kovačića.
U srpnju je raspisan novi natječaj za predstojnika nakon kojeg bi se trebao razbiti dugogodišnji sindrom iz filma 'Beskrajan dan': već godinama, kako se mijenja vlast na državnoj razini, na tom su se mjestu smjenjivali Ivo Gregov iz HNS-a i HDZ-ov Damir Valčić, sada voditelj Službe za gospodarstvo Državnih ureda, također pred mirovinom.

Međutim, u igri se uz ostale pojavilo i jedno svima poznato lice.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, među 11 kandidata za novog predstojnika na to se mjesto javio i HDZ-ov bivši župan u dva mandata Stipe Zrilić koji je nakon zadnjih lokalnih izbora ispao iz  izbornih kombinacija svoje stranke.
Svojedobno je krenula priča da na to mjesto pretendira i zadarski odvjetnik Branko Ganzulić, nekad HDZ-ov gradski vijećnik i jedan od ključnih ljudi zadarske Turističke zajednice, ali on je od ovog natječaja odustao. Ista nepotvrđena informacija kola i za Marinu Dujmović, pročelnicu ureda župana Zadarske županije mada nije poznato da li se Dujmović uopće javila na natječaj.

Međutim, pouzdano je da su se na mjesto predstojnika javilo čak šest zaposlenika sadašnjueg sustava Ureda državne uprave Zadarske županije. To su Mate Kutleša, voditelj biogradske Ispostave Državnih ureda, Ante Baraba, referent u Ispostavi Benkovac, voditelj Službe za zajedničke poslove Državnih ureda Krešimir Anić, zatim Ivan Volić, voditelj Odjela za imovinsko-prave poslove, Jurica Vučetić, referent u tom istom Odjelu, te Siniša Pervan, voditelj Odjela za obnovu i stambeno zbrinjavanje, nekada i glavni tajnik u Ministarstvu mora, pomorstva i infrastrukutu dok je to Ministarstvo vodio Božidar Kalmeta, a prije i poslije toga dužnosnik hrvatskih veleposlanstava u više zemalja.

Za sada nisu poznata imena ostalih četvoro zainteresiranih kandidata.

01. svibanj 2024 09:23