StoryEditorOCM
4 kantunaNEUGODAN RAZGOVOR

Zadarski.hr prijavio je interventnog policajca Antu Verunicu za prijetnju. Pitali smo ga što zna o betoniranju javne površine kod Arkade...

Piše Zadarski.hr
8. rujna 2022. - 11:00

Zadarski.hr prijavio je Antu Verunicu (33) za kazneno djelo prijetnje. Verunica je djelatni pripadnik jedinice interventne policije PU zadarske i bivši profesionalni boksač teške kategorije.

Prijavio ga je u utorak 6. rujna naš urednik i novinar Ivica Nevešćanin nakon kraćeg telefonskog razgovara s Verunicom. Nevešćanin je pokušao kod Verunice provjeriti je li on na bilo koji način uključen u betoniranje javne površine ispred kafića Arkada te ima li možda neka saznanja o tome. Nazvali smo ga nakon što su komunalni redari Grada Zadra tijekom prošlog vikenda, u petak i subotu, po dojavi građana izašli na teren i ispred lokala Arkada u Ulici Ruđera Boškovića zatekli ilegalno gradilište. Sačinili su zapisnik i o svemu obavijestili građevinsku inspekciju, no na mjestu događaja nisu uspjeli doznati tko je izvođač, a tko investitor radova. Portal Zadarski.hr je izvijestio o tome u nedjelju 4 rujna. (OVDJE)

U sudskom registru trgovačkih društava 19. srpnja ove godine registrirana je nova tvrtka pod nazivom ”Arkada 2022”. Tvrtka je registrirana kao jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.) za ugostiteljstvo, trgovinu i usluge s temeljenim kapitalom od 10 kuna. Kao osnivačica i jedina zastupnica tvrtke navedena je Matea Verunica, supruga Ante Verunice, a tvrtka je registrirana na adresi Ulica Ruđera Boškovića 6 u Zadru.

image

Ante Verunica iz vremena boksačke karijere

Goran Sebelic/Cropix

Nevešćanin se predstavio i postavio pitanje Verunici o radovima kod Arkade, ali je umjesto odgovora našem novinaru uputio nekoliko rečenica koje je on doživio kao prijetnju.

Policija je nakon zaprimljene kaznene prijave pozvala Verunicu na razgovor i upozorila ga na ponašanje, te je spis proslijedila Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje odlučivanje.

Zadarski.hr je prošle godine u dva navrata pisao o Anti Verunici. Prvi put u travnju pisali smo o kaznenim prijavama koje je zadarska policija podnijela protiv Ante Verunice i njegovog oca zbog sumnje u pronevjeru.

Drugi tekst objavili smo početkom svibnja povodom nepravomoćne sudske presude protiv Ante Verunice na Općinskom sudu u Zadru. Verunica je 1. veljače 2021. proglašen krivim i osuđen na osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog kaznenog djela protiv osobne slobode nametljivog ponašanja, odnosno slijeđenja, uhođenja i uznemiravanja bivše djevojke.

05. svibanj 2024 00:19