StoryEditorOCM
4 kantunaOGLASIO SE NAČELNIK

Zoran Pelicarić o zazidanom putu u Turnju: "U ponedjeljak krećemo; ako je zemljište općinsko, odmah ide rušenje tog zida!"

Piše L.B.
2. listopada 2021. - 20:38

- Ako je zemljište „jedan kroz jedan“ u vlasništvu Općine, naravno da ide rušenje tog zida. S događajem u Turnju sam upoznat i u ponedjeljak ćemo poduzeti sve što je potrebno - kazao je u subotu načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, kojem je poznato što se u subotu tijekom dana događalo u Turnju gdje je intervenirala policija zbog, kako smo izvještavali, samovoljne gradnje zida između dvije parcele kojom je onemogućeno kretanje tim putem prema obali.

- Sve je spremno za ponedjeljak: komunalno redarstvo, inspektori, geodeti, provjera na ZK odjelu na sudu...  Međutim, naglašavam da prije svega moram svaki detalj znati vezan uz to zemljište, sve vidjeti, provjeriti, sve detalje o čemu se radi, pa tek onda donositi odluke. Moram oprezno postupiti. A ne ishitreno. Općina inače plaća velike penalizacije, ovo je vrijeme odvjetnika i jedne vrste reketa, mislim na hitro reagiranje putem odvjetnika ako Općina i najmanji potez napravi nepravilno - kazao je Pelicarić, dodajući da Općina trenutačno ima osam tužbi, "za radnje koje smo radili u dobroj vjeri, a dobili smo tužbe." 

- I tko to na kraju plaća? Mještani, a ja to neću dozvoliti, zato ćemo i u ovom slučaju najprije sve provjeriti. Nemam samo ja puno parnica, i kolege načelnici ih imaju, takvo je vrijeme došlo.  Ali ako je ovo u Turnju sve „jedan kroz jedan“, ako je zemljište općinsko, naravno da ide rušenje - zaključio je načelnik Pelicarić.

26. travanj 2024 04:44