StoryEditorOCM
4 kantunaANGELO ŽILIĆ:

"Župane Longin, da li ste vi kao član HDZ-a ukorili gradonačelnika Obrovca Antu Župana i HDZ-ove vijećnike koji su dali nagradu Grada Đorđu Gagiću?"

Piše L.Burčul
5. travnja 2022. - 13:55

- Imam pitanje koje se odnosi na sramotno nagrađivanje aboliranog četnika Đorđa Gagića, on je dobio Nagradu Grada Obrovca za posebne zasluge. Gospodine župane, jeste li što poduzeli po pitanju toga, pa makar samo i ukorili tamošnjeg gradonačelnika Antu Župana koji dolazi iz redova vaše vladajuće stranke i tamošnje koalicije vašeg HDZ-a sa SDSS-om? – pitao je u utorak na sjednici Županijske skupštine nezavisni vijećnik Angelo Žilić župana Zadarske županije Božidara Longina. O nedavnoj dodjeli te nagrade izvještavali smo na našem portalu

- Ovo vas pitam zato što mi je jednostavno nezamislivo da se po tko zna koji put vrijeđa uspomena na Domovinski rat i vrijednosti koje su proizašle iz njega. Sa tim činom ne samo da se vrijeđa branitelje i veterane, nego se vrijeđa i civilne stradalnike Domovinskog rata. Iskreno govoreći, uvrijedili ste osobno i mene jer sam civilni stradalnik koji je u ratu podnio veliku žrtvu, koji sam mnogo izgubio. Ovakvim činom u kojem se podilazi stranci sa kojom ste koalicijski partner na nacionalnoj razini, ali i lokalnoj razini, a koju je osnovao ratni zločinac sve u cilju zadržavanja fotelja, samo otvarate stare rane koje teško zacijeljuju i koje vrijeme nažalost ne liječi – rekao je Žilić, civilni stradalnik Domovinskog rata, koji je u neprijateljskom pohodu na Škabrnju 1991. godine zadobio prostrijelnu ranu kroz tijelo, u dobi od godinu i pol dana.

image

Gradonačelnik Obrovca Ante Župan i nagrađeni Đorđe Gagić

Zadarski.hr

- Igrati se osjećajima žrtve u kojem se pripadnika agresorske strane uzdiže i promovira je sramotno i ponižavajuće. Nemam ništa protiv normalnih državljana srpske nacionalnosti koji nisu opijeni bolesnom ideologijom, ali imam protiv četnika koji su sanjali i koji još uvijek sanjaju nakaradnu veliku Srbiju – ogorčen je bio Žilić, na što je replicirao župan Božidar Longin, kazavši da mu je poznato da je Đorđe Gagić dobio godišnju nagradu Grada Obrovca, ali da on kao župan tu nema utjecaja, jer laureate bira Gradsko vijeće.

- Nisam vas pitao imate li utjecaja – reagirao je Angelo Žilić.

- Pitao sam vas da li ste vi kao župan i kao član HDZ-a ukorili gradonačelnika Obrovca, HDZ-ovca, da li ste tim ljudima iz vaše stranke koji su digli ruku u Gradskom vijeću Obrovca da se nagradi Gagić dali do znanja da je to nagrađivanje sramotno. Ako ističete dobre stvari koje radi HDZ, što volite činiti, da li ste i o ovome razgovarali u stranci, kako se to ne bi ponovilo? – upitao je Žilić, no ostao je bez odgovora župana Longina.

02. svibanj 2024 10:20