StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU STARTA "BOŽAVA TRAIL 2018"

Atraktivna utrka do najvišeg svjetionika i jedne od najljepših plaža na Jadranu!

Piše B.S.
1. lipnja 2018. - 17:20
atrakcije_thumb_1

Atraktivna utrka "Božava trail 2018" održat će se u subotu, 2.lipnja, u organizaciji Turističke zajednice Božava i Udruge mladih Božava, te tehničkoj izvedbi Mountain Travellera Croatia.

Za dvije kategorije utrke - Sakarun - 10 km i Lanterna - 25 km, prijavilo se oko 200 sudionika iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a nakon sportskog dijela dana, kako poručuju organizatori, natjecatelje očekuje bogat gastro i zabavni program.

Sakarun kategorija, za koju se prijavio 141 sudionik, starta u Božavi na sjeverozapadnom dijelu Dugog Otoka. Utrka prati staze uz obalu s ciljem na Sakarunu, jednoj od najpoznatijih plaža Zadarske županije. Od plaže Sakarun natrag do Božave, gdje se poslužuje ručak, sudionike će voziti turistički vlakić.

Start i cilj teže kategorije Lanterna za koju su se prijavila 43 natjecatelja također kreće u Božavi, a putovanje dugo 25 kilometara provest će sudionike kroz pitoreskna otočna mjesta Soline, Verunić i Veli Rat do najvišeg svjetionika na Jadranu, Punta Bjanka. Prema usmenoj predaji, svoju upečatljivost duguje žutoj fasadi za koju je utrošeno čak 100 tisuća žumanjaka!

02. svibanj 2024 17:51