StoryEditorOCM
ĐiradaMALO NADE

Lijepe vijesti dolaze iz organizacije Zadar Wine festivala: četvrti po redu održat će se 23./ 24. travnja! Nadamo se uz minimalne epidemiološke mjere

Piše MGM
10. veljače 2021. - 22:15

Na veliko iznenađenje mnogih, danas su organizatori Zadar Wine Festivala objavili kako će se četvrti po redu najpoznatiji dalmatinski festival vina održati 23. i 24. travnja! 

Razgovarali smo s glavnim organizatorom Ivanom Stiblikom koji nam je otkrio kako su se ipak odlučili na ovaj korak i objaviti, rekli bismo, prvu ovogodišnju manifestaciju u gradu:

- Nakon što smo prošle godine morali odustali od festivala samo mjesec dana prije održavanja kada je već sve bilo spremno na 90%, ove godine puni optimizma i želje spremni smo održati festival na razini prijašnjih godina uz pridržavanje mjera koje će tada biti na snazi. Svjesni smo da u ovom trenutku javna okupljanja nisu dozvoljena ali se nadamo poboljšanju situacije te održavanju festivala - pojasnio je te dodao:

- Kroz razgovor s vinarima proteklih mjesec dana prepoznali smo njihovu želju za nastup za ZWF te smo odlučili krenuti u realizaciju. Prva odluka je bila o datumu održavanja te smo se odlučili za kraj travnja, točnije 23. i 24. travnja - istaknuo je Stiblik koji je priznao da svakako i dalje postoji strah od odgađanja festivala.

image
Zadar Wine Festival

- Nažalost, već smo jednom to prošli i zaista ne bismo opet htjeli osjetiti to razočaranje... Ukoliko budu odobrena javna okupljanja, pretpostavimo da ćemo se morati pridržavati mjera o broju osoba u zatvorenom prostoru te naravno razmaka između svih gostiju, ali i vinskih predstavnika. Za sada očekujemo između 80 i 100 vinara, a nakon samo jednog dana najave na društvenim mrežama, iznenađeni smo interesom samih vinara, posebno onih koji nisu nikada izlagali u Zadru. Kao i prijašnjih godina na festivalu će se održavati razne edukativne radionice koje će voditi stručnjaci iz svog područja, u sklopu festivala planiramo glazbeni program. Nadamo se da će sve biti u redu do tada - istaknuo je Stiblik zaključivši kako su se svi zaželjeli malog odmaka od stvarnosti i ponovnog druženja uz finu kapljicu. 

image
Zadar Wine Festival
23. travanj 2024 12:17