StoryEditor
ĐiradaMALO NADE

Lijepe vijesti dolaze iz organizacije Zadar Wine festivala: četvrti po redu održat će se 23./ 24. travnja! Nadamo se uz minimalne epidemiološke mjere

Piše MGM
10. veljače 2021. - 22:15
Vinari su oduševljeni što ponovo mogu doći na Zadarski festival vinaZadar Wine Festival

Na veliko iznenađenje mnogih, danas su organizatori Zadar Wine Festivala objavili kako će se četvrti po redu najpoznatiji dalmatinski festival vina održati 23. i 24. travnja! 

Razgovarali smo s glavnim organizatorom Ivanom Stiblikom koji nam je otkrio kako su se ipak odlučili na ovaj korak i objaviti, rekli bismo, prvu ovogodišnju manifestaciju u gradu:

- Nakon što smo prošle godine morali odustali od festivala samo mjesec dana prije održavanja kada je već sve bilo spremno na 90%, ove godine puni optimizma i želje spremni smo održati festival na razini prijašnjih godina uz pridržavanje mjera koje će tada biti na snazi. Svjesni smo da u ovom trenutku javna okupljanja nisu dozvoljena ali se nadamo poboljšanju situacije te održavanju festivala - pojasnio je te dodao:

- Kroz razgovor s vinarima proteklih mjesec dana prepoznali smo njihovu želju za nastup za ZWF te smo odlučili krenuti u realizaciju. Prva odluka je bila o datumu održavanja te smo se odlučili za kraj travnja, točnije 23. i 24. travnja - istaknuo je Stiblik koji je priznao da svakako i dalje postoji strah od odgađanja festivala.

image
Zadar Wine Festival

- Nažalost, već smo jednom to prošli i zaista ne bismo opet htjeli osjetiti to razočaranje... Ukoliko budu odobrena javna okupljanja, pretpostavimo da ćemo se morati pridržavati mjera o broju osoba u zatvorenom prostoru te naravno razmaka između svih gostiju, ali i vinskih predstavnika. Za sada očekujemo između 80 i 100 vinara, a nakon samo jednog dana najave na društvenim mrežama, iznenađeni smo interesom samih vinara, posebno onih koji nisu nikada izlagali u Zadru. Kao i prijašnjih godina na festivalu će se održavati razne edukativne radionice koje će voditi stručnjaci iz svog područja, u sklopu festivala planiramo glazbeni program. Nadamo se da će sve biti u redu do tada - istaknuo je Stiblik zaključivši kako su se svi zaželjeli malog odmaka od stvarnosti i ponovnog druženja uz finu kapljicu. 

image
Zadar Wine Festival

Izdvojeno

23. veljača 2021 13:03