StoryEditorOCM
ĐiradaReECON U BIOGRADU

Međunarodna konferencija o obnovljivoj ekonomiji: od turizma i informacijskih znanosti do javne politike, ruralnog i regionalnog razvoja

Piše Zadarski.hr
14. listopada 2021. - 14:18

Međunarodna konferencija obnovljive ekonomije ReECON (International Conference on Renewable Economics) održava se u Biogradu na Moru od 20. do 22. listopada 2021. godine u organizaciji Veleučilišta Baltazar Zaprešić, Veleučilišta u Virovitici i Faculty of Business Management of Vilnius Gediminas Technical University.

Konferencija ReECON je znanstveno-stručnog karaktera i pokriva širok aspekt istraživanja iz područja održivog gospodarskog razvoja, poduzetništva, turizma i primjene novih tehnologija u poslovanju.

Svečano otvaranje konferencije 20.10. 2021. godine u 10 sati. Ul. Šetalište Kneza Branimira 52.

Potrebu za organiziranjem konferencije prepoznali smo kao važan korak u definiranju budućih prilika i smjernica u kontekstu održivosti poslovanja, ali i izazova na koje će se nastojati odgovoriti kroz spomenuti doprinos.

Cilj konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake iz različitih područja poslovne ekonomije, turizma, informacijskih znanosti, javne politike, ruralnog i regionalnog razvoja, kao i drugih srodnih područja, izvući zaključke i dati preporuke za promicanje održivog poslovanja u dinamičnom okruženju, poboljšanje poslovne klime i jačanje otpornosti gospodarstva u cjelini.

Osim toga, cilj konferencije ReECON je zadržati proaktivni pristup u primjeni teorijskih i empirijskih dostignuća za poboljšanje poslovnih procesa, kao i stvaranje ozračja etičnog ponašanja, transparentnosti i odgovornosti, nadajući se pružanju dugoročnih održivih smjernica za realni sektor.

Konkretni zaključci konferencije, do kojih se želi doći znanstvenim i stručnim radovima, razmjenom mišljenja, učinkovitim raspravama i debatama, ne samo da će biti od koristi prisutnim sudionicima, već i široj javnosti i poduzećima.

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i uz podršku sponzora: APIS IT d.o.o., Messer Croatia Plin d.o.o., VUPIK plus d.o.o., Z-grupa d.o.o., MIDA facility management d.o.o. te ZAGREBŠPED d.o.o.

image
Međunarodna konferencija ReECON u Biogradu
Program
25. travanj 2024 16:11