StoryEditorOCM

U Biogradu započela međunarodna konferencija ReECON: cilj je donijeti preporuke o poticanju održivog poslovanja u dinamičnom okruženju

Piše M.K.
20. rujna 2022. - 19:24

U Biogradu na Moru u srijedu je započela međunarodna konferencija ReECON. Domaćin konferencije je Veleučilište Baltazar u Biogradu, a suorganizator Veleučilište u Virovitici.

ReECON 2022 je znanstveno-stručna konferencija koja pokriva široki aspekt istraživanja u područjima održivog gospodarskog razvoja, poduzetništva, turizma i primjene novih tehnologija u poslovanju.

Konferencija ima za cilj okupiti akademike i stručnjake iz različitih područja poslovne ekonomije, turizma, informacijskih tehnologija, javnih politika i drugih srodnih područja, s ciljem donošenja zaključaka i preporuka o poticanju održivog poslovanja u dinamičnom okruženju, unapređenju poslovne klime, te jačanje otpornosti gospodarstva u cjelini.

Želja za organizacijom konferencije prepoznata je kao važan korak u definiranju budućih prilika i smjernica u kontekstu održivosti poslovanja, ali i izazova za koje se navedenim doprinosom mogu pronaći rješenja.

Na svečanom otvaranju druge po redu  konferencije ReECON u Biogradu pozdravne govore uputili su: dr. sc. Petra Popek Biškupec, predsjednica Organizacijskog odbora konferencije ReECON 2022, Šime Erlić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Šime Vicković, zamjenik župana Zadarske županije.

Plenarno izlaganje na temu „Economics and sustainability: a trade-off or a win-win?“, održao je dr. sc. Juan Sapena, predstojnik Odjela za ekonomiju i voditelj Christeynsove katedre za održivi gospodarski razvoj pri Katoličkom sveučilištu u Valenciji.

Sutra je predviđeno okupljanje sudionika konferencije za prezentacije radova na Veleučilištu Baltazar u Biogradu, te izlaganje po temama. 

Okrugli stol na temu „Science in practice“ vodit će Beata Bieszk-Stolorz, Krzysztof Dmytrów (znanstveni časopis Folia Oeconomica Stetinensia, Sveučilište u Szczecinu).

16. travanj 2024 22:18