StoryEditorOCM
ĐiradaKONCERTNI URED ZADAR

Nova glazbena događanja počinju na najbolji način: u Providurovu palaču već 22. rujna dolaze Borna Šercar‘s Jazziana Croatica i Ansambl Lado!

Piše Zadarski.hr
7. rujna 2023. - 22:34

Koncertni ured Zadar otvara novu sezonu već 22. rujna u akutstički odličnoj i klimatiziranoj Polivalentnoj dvorani Providurove palače nastupom Borna Šercar‘s Jazziana Croatica i Ansambla Lado!

Borna Šercar, bubnjar i skladatelj, na čelu je sastava Jazziana Croatica, koji s Ansamblom LADO surađuje od 2019. godine. Suradnja je rezultirala albumom „Untamed“ za koji je Šercar istaknuo kako je kruna njegovog stvaralaštva te je sam album dokaz velikog umjetničkog potencijala ove nesvakidašnje suradnje.

Cilj ovog albuma nije bio opetovano i puko obrađivanje postojeće tradicionalne glazbe i nanošenja novih kolorita na etnos i melos Hrvatske, već stvaranje nove vrijednosti i glazbenog smjera. Time je stvorena jedinstvena hibridna forma u kojoj se isprepliće tradicionalno pjevanje Ladarica i otvorena jazzistička forma Jazziane, u čijem sastavu nastupaju Vojkan Jocić (saksofon), Elvis Penava (el. gitara), Hrvoje Kralj (kontrabas) i Zadranin Borna Pehar (klavir)!

Kako izgleda kada jazz i tradicija pričaju mitove o vilama, vješticama, divovima i mitskim bićima, uvjerite se u petak, 22. rujna u Polivalentnoj dvorani Providurove palače! - poručuju iz Koncertnog ureda Zadar.

02. svibanj 2024 23:13