StoryEditorOCM
ĐiradaU PONEDJELJAK

Nova izložba nastavnika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar "Iz profesorskih ateljea 2"

Piše Zadarski.hr
9. studenog 2023. - 13:27

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna poziva na otvorenje druge izložbe nastavnika Škole koja će se održati u ponedjeljak 13. studenoga u 19 sati u Kneževoj palači.

Izložba nosi naziv "Iz profesorskih ateljea 2".

Na izložbi je prikazan presjek stvaralaštva nastavnika strukovno teorijskih predmeta (u području programa likovne umjetnosti i dizajna) koji svojim radom pokazuju vlastite likovne interese i promišljanja unutar struke koju predaju u školi. Na izložbi će se predstaviti kroz slike, crteže, fotografije, umjetnički obrt, računalni produkt i modni dizajn.

Predgovor katalogu je napisala Koraljka Alavanja. 

„Zajedničkom izložbom nastavnici-umjetnici pokazuju da umjetnost u njihovim rukama živi, a manifestira se i kroz vlastito stvaralaštvo i kroz podučavanje novih naraštaja u umjetničkim zvanjima. Njihovo zajedničko predstavljanje prikazuje raznorodnost umjetničkog izražavanja, ali i naglašava osjećaj zajedništva u svijetu umjetnosti i školskim hodnicima"  napisala je Alavanja.

Izlažu: Inga Budimir, Matea Radobuljac, Tomislav Grzunov, Tania Jurlina, Lidia Biočić, Boris Lukić, Mirko Marušić, Mirna Oštarić Kerr, Marko Perić, Mijat Radas, Merica Mikuličin, Marija Tomić, Josip Švaljek, Marijana Vukić Perović i Bojana Vukojević.

Izložba će biti otvorena od 13. do 23. studenoga 2023.

27. travanj 2024 18:54