StoryEditorOCM
ĐiradaU PONEDJELJAK

Početak radova na izgradnji moderne automehatroničarske radionice Strukovne škole Vice Vlatkovića

Piše Zadarski.hr
9. rujna 2021. - 15:23

U ponedjeljak, 13. rujna, u 10 sati, svečano će se obilježiti početka izgradnje automehatroničarske radionice u dvorištu zadarske Strukovne škole Vice Vlatkovića.

Otvorenju radova nazočit će, među ostalim, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije Marina Dujmović Vuković te suradnici.

Radovi na izgradnji objekta vrijedni su 4.410.414,14 kuna s PDV-om. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Zadarska županija sufinancirala je projekt sa 267.746,64 kuna, koliko je iznosila razlika između inicijalne ponuđene cijene (s PDV-om) i procijenjene vrijednosti infrastrukturnih radova u projektnoj prijavi.

Predviđeni rok završetka je 18 mjeseci a radove izvodi građevinska tvrtka „Constructa Terra“ prema arhitektonskom rješenju projektanta Bogdana Marova. Buduća radionica veličine je 300 metara četvornih, u prizemlju će biti radionice za servisiranje motornih vozila i učionice za nastavu, dok će na katu biti kabinet za automehatroniku i robotiku.

Izgradnja moderne automehatroničarske radionice ključne za rad i usavršavanje u autoindustriji samo je dio EU projekta „„Bolji uvjeti za učenje kroz rad – unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva“ vrijednog 29. 965.321,15 kuna. Projekt je to koji će Strukovnoj školi osigurati i opremanje postojećih školskih učionica, radionica i laboratorija, dok će vrijednu specijaliziranu opremu dobiti i partnerske škole; Tehnička škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Tehnička škola Rijeka te Industrijsko –obrtnička škola Pula.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pruža tehničku pomoć. Angažman Agencije omogućava projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge ranije pripreme i sada provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelja i partnera. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

27. travanj 2024 03:35