StoryEditorOCM
ĐiradaSURADNJA S PEŠUTOM

Publiku 28. Zadarskog kazališnog ljeta krajem srpnja očekuje još jedna premijera, riječ je o novoj predstavi zadarskog redatelja Vinka Radovčića

Piše I.I.
8. srpnja 2023. - 20:27

Publiku 28. Zadarskog kazališnog ljeta očekuje još jedna premijera. Riječ je o novoj predstavi poznatog zadarskog redatelja Vinka Radovčića, koja je nastala u koprodukciji Drame plus i HNK Zadar te u suradnji s Dinom Pešutom, mladim piscem iz Siska.

- Tekst je napisan 2013. godine te je do sada igrao u Zagrebačkom kazalištu mladih, Beču i Srbiji. Predstava se obraća mladima, a ja sam vidio poveznicu između mladih u Sisku i Zadru. Nastupa četvero izvrsnih mladih glumaca koji su netom izašli s Akademije dramske umjetnosti. Oko predstave je okupljen veliki autorski tim, bit će to koreodramska satira. Veselim se predstavi, izjavio je za medije Radovčić čija će se premijera održati 24. srpnja u Kazalištu lutaka Zadar. 

Na otvorenome, u Lapidariju Narodnog muzeja Zadar, gledatelje očekuju još četiri predstave. U četvrtak (13. srpnja) Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskog izvodi Otočku tercu prema dramskom tekstu „Sjecišta“ Beatrice Kurbel.

U ponedjeljak (17. srpnja) u Lapidariju Narodnog muzeja „otvara“ se Hotel Nostalgija.

U svojoj dvadeset i prvoj godini postojanja Teatar Gavran u Zadru predstavlja novu kazališnu poslasticu, monokomediju u kojoj se ispituju krajnje granice glumačkih mogućnosti i vještina „Bit će se sve u redu“ koja stiže 19. srpnja.

Posljednjeg dana srpnja Zadarsko kazališno ljeto vraća se na „Tvorničke postavke“ uz Kazalište Moruzgva.

HNK Zadar najavio je i program tradicionalnog Jazz & Blues Festivala koji će se održati od 26. do 28. srpnja na terasi Muzeju antičkog stakla. Deveto izdanje otvorit će britanska soul pjevačica Izo FitzRoy s bendom. Dan kasnije nastupit će riječki Denis Razza & Adjustable Group, dok će festival zatvoriti zapadnoafrički glazbenik Manou Gallo. Cijena ulaznica za predstave je 10 eura, a za koncerte 15 eura.

27. travanj 2024 14:47