StoryEditorOCM
ĐiradaRIJEKA U ZADRU

Svjetsko a naše: The Black Room & The Siids stižu na Urbofon Live

Piše Zadarski.hr
26. travnja 2023. - 17:57

Projekt riječke udruge Distune “Upadaj u kombi” nastao je iz potrebe da se svira, putuje, ali i podržava scena u vrijeme pandemije, kad je druženja i svirki najviše nedostajalo. Pokazao se uspješnim pa se nastavlja dalje i u Zadar dovodi snažne glazbene snage.

Zadranima će se premijerno predstaviti sjajan rock trojac The Black Room dok se elektro-rock duo The Siids vraća promovirati novi materijal.

Za oba benda vrijedi izreka “svjetsko a naše” - dok The Black Room brane boje alt-rocka, The Siids su elektronskim zvukom obojili dinamični rock izričaj. Njihova su studijska izdanja jednako osvojila kritiku i publiku, pa će biti prava poslastica čuti ih uživo.

The Black Room, odnedavno trojac, u sastavu Ivan Ritoša na bubnjevima, Jakov Katalinić na gitari/basu/vokalu i Leo Ventin na gitari/vokalu iza sebe imaju dva studijska albuma - “In This Town Lies a City” iz 2016. i prošlogodišnji ”Motel Monaco”, ali i pedesetak nastupa diljem Hrvatske, regije i Europe.

Stanislav Grdaković vokal i Darko Terlević gitara/synth/vokal nakon razlaza benda Morso okrenuli su novo glazbeno poglavlje i kao elektro-rok duo The Siids nastavili plijeniti pažnju novim zvukom, produkcijom i estetikom. Već su prvijencem “The Brutalist” (2019.) osvojili nagrade struke i osvojili srca publike, pa s nestrpljenjem iščekujemo novi materijal kojeg će zadarska publika među prvima imati prilike čuti uživo.

Nastup riječkih bendova The Black Room i The Siids očekuje nas 12. svibnja u GUMA baru s početkom u 21:00 sat.

Ulaznice po cijeni od 5 EUR mogu se kupiti: putem Entrio sustava za prodaju ulaznica (https://www.entrio.hr/event/urbofon-live-the-siids-the-black-room-14102), u Udruzi Prizma na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 sati, na ulazu u klub na dan koncerta od 20:00 sati.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu. Sufinancira Ministarstvo kulture i medija.

Cilj programa Urbofon Live je pozicionirati Zadar na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, upoznati publiku s recentnom hrvatskom glazbenom scenom te jačati lokalnu glazbenu scenu kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske.

03. svibanj 2024 06:30