StoryEditorOCM
ĐiradaKONCERTNI URED ZADAR

Večer suvremenih splitskih skladatelja - prvi koncert u 2024. godini koji potiče i poručuje: Brinimo se jedni o drugima!

Piše M.K.
15. siječnja 2024. - 14:39

Večeras vam predstavljamo prvi koncert u 2024. godini koji nas potiče i poručuje nam: Brinimo se jedni o drugima (Let‘s Care About Each Other)! - poručuju iz Koncertnog ureda Zadar.

Večer je posvećena aktualnim splitskim skladateljima čije će skladbe izvesti ansambl Arthesis koji predstavlja istoimeni projekt skladatelja Mirka Krstičevića, nastao je 2021. godine kao odgovor na sve jaču lokalnu i nacionalnu potrebu za stvaranjem novih skladbi, praizvedbama djela suvremenih skladatelja te za povezivanjem suvremenog glazbenog izraza s likovnim. Radi se također o decentralizaciji i želji za kulturnim grananjem: kroz ovakav projekt, domaći skladatelji imaju priliku čuti izvedbu svojih skladbi, a javnost upoznati se sa suvremenom glazbom živih hrvatskih skladatelja koji žive izvan Zagreba. Kontakt živog skladatelja i publike umnogome doprinosi edukaciji i popularizaciji suvremene klasične glazbe.

Na repertoaru će se naći skladbe Ivana Božičevića, Blaženka Juračića, Vlade Sunka i Mirka Krstičevića, a ansambl čine Loris Grubišić i Mislav Salopek na violini, Igor Smoday na violi, Vid Veljak na violončelu i Zoran Velić na klaviru.

Nije slučajnost da koncert dijeli naziv sa zapaženom kampanjom za zaštitu morskih pasa – upravo je Mirko Krstičević autor pjesme Da mi je biti morski pas koja je proglašena službenom himnom kampanje.

Koncert se održava u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, večeras u 20 sati. Ulaznice se prodaju putem interneta na adresi kuzd.mojekarte.hr te u fizičkoj prodaji od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info pultu Providurove palače.

03. svibanj 2024 07:47