StoryEditorOCM
ĐiradaBIT ĆE ZABAVNO

Vruće Petrčko lito 2022: Daleka obala, Marko Škugor, klape, evergreen, zumba partyji…

Piše Zadarski.hr
10. srpnja 2022. - 13:40

Vruće je ljeto u Petrčanima i to ne samo zbog visokih temperatura, nego i zabavnih događanja koja su se već počela odvijati na petrčkoj rivi. Nakon nekoliko godina zatišja, Turistička zajednica grada Zadra, u suradnji s Mjesnim odborom Petrčane, organizirala je bogat program u kojem nastupaju prepoznatljiva imena zadarske i hrvatske scene.

„Lito 2022.“ otvoreno je Zumba partyjem, a oni koji su se u srijedu zatekli na rivi mogli su uživati u najpoznatijim evergreenima svjetske glazbe u izvedbi Đanija Stipaničeva i Nere Gojanović. U subotu je Petrčance i njihove goste zabavljala  omiljena klapa Puntamika. Uz svoje standardne hitove Oči boje lavande, Noć punog miseca, Plavi anđele, Škuribanda, Sentimento i druge, publici su predstavili svoju novu pjesmu Dalmacija, to je srce moje.

Do kraja srpnja organizirat će se po nekoliko koncerata i zabavnih događanja tjedno, a na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza nastupa Daleka obala. Grupa koje je „žarila i palila“ devedesetih godina prošlog stoljeća zadržala je staru energiju, a uz „blagoslov“ legendarnog Marijana Bana, Jakša Jordes uspješno je na sebe preuzeo nimalo laganu ulogu pjevača. Tonka, Roza, Morska vila, Ruzinavi brod, Osamdesete i Noć je prekrasna obećavaju još jednu prekrasnu noć u Petrčanima.

U kolovozu još jednom dolazi Nera Gojanović, koja će ovog puta u društvu Vladimira Garića i Gordane Pavić izvesti talijanske kancone i evergreene. Za blagdan Velike Gospe 15. kolovoza nastupa Marko Škugor, svojedobno poznati klapski tenor koji je s „Klapom s mora“ nastupio na Eurosongu, kasnije poznat po duetu s Oliverom Dragojevićem na pjesmi „Samo s tobom sam upoznao ljubav“ i pobjedi na Splitskom festivalu 2018. godine. Svi ljubitelji Markovih pjesama, njegovog snažnog glasa i neosporive emocije, mogu ga čuti uživo na petrčkoj rivi.

Rockatansky Band, Vista Band i klapa Puntamika vraćaju se još jednom u kolovozu, a sve krajem rujna završava onako kako je i započelo, zumba partyjima. Početak svih koncerata je u 21 sat, uz besplatan ulaz.

Program:

2. srpnja Zumba Party

6. srpnja Evergreen Night - Đani Stipaničev Nera Gojanović & Nera Gojanović

9. srpnja Klapa Puntamika

13. srpnja Vista Band

15. srpnja Rockatansky Band

16. srpnja Zumba Party

20. srpnja Kantalice

27. srpnja Điran Association

30. srpnja Zumba Party

3. kolovoza Zumba Party

5. kolovoza Daleka obala

10. kolovoza Italian Canzones and Evergreens - Nera Gojanović, Vladimir Garić & Gordana Pavić  

13. kolovoza KUD Sveti Donat

15. kolovoza Marko Škugor

18. kolovoza Vista Band

24. kolovoza Rockatansky Band

27. kolovoza Klapa Puntamika

31. kolovoza Zumba Party

3. rujna Zumba Party

21. rujna Zumba Party

29. svibanj 2024 11:14