StoryEditorOCM
ĐiradaU PARKU JARULA

Zadar Wine Festival dobio je svoju ljetnu inačicu: u dva dana kušajte najbolja hrvatska vina i uživajate u odličnoj glazbi

Piše MGM
2. srpnja 2021. - 12:20

Svi ljubitelji vina, osobito poznatog dalmatinskog vinskog festivala, Zadar Wine Festivala, doći će na svoje 14. i 15. srpnja kad počinje ljetna inačica ovog popularnog eventa.

Kako nam je pojasnio glavni organizator, Ivan Stiblik, ova ljetna verzija festivala razlikovat će se od uobičajene po broju sudionika, ali i mjestu održavanja.

- Odabrao sam Perivoj Jarula, iza stare Tehničke škole, kod zgrade Peglice, jer mi je oduvijek bio divan, a kompletno neiskorišten. Blizu mora je, u centru grada, a opet ima dozu intimnosti što sam htio za ovaj event. Malo ćemo ga urediti i osvijetlili te vjerujem kako će, baš poput mene, i drugi uvidjeti njegov potencijal. Ovo je inače prvi događaj koji se tamo organizira – rekao je Stiblik, dodajući kako je pozvao 16 vinara iz cijele zemlje, uključujući i lokalne.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Ovaj put idemo na turistički koncept, nećemo kao inače u Arsenalu povezivati ugostitelje i poduzetnike s vinarima, već naše goste, kako domaće, tako i strane. Smatram da u ovim ljetnim mjesecima gradu nedostaje kvalitetnog vinskog festivala. Nadam se da će se to prepoznati i vjerujem kako će postati tradicionalno. Također, ovo neće biti jedini, naime, planiramo još 25.-26. kolovoza, kad ćemo mijenjati postav vinara – najavio je Stiblik te istaknuo kako će prvog dana glazbu s vinil ploča puštati DJ Mate Kokić, a dan nakon Elena Stella Trio. 

image
Zadar Wine Festival Summer Edition
Zwf
05. svibanj 2024 18:21