StoryEditorOCM
ForumIDU DALJE -

HDZ NA IZBORE IZLAZI SA SLOGANOM ‘SIGURNA HRVATSKA‘ Anušić: ‘Stranka je odradila vrhunski posao‘ O FIZIČKOM SUKOBU SDP-ovaca ‘U Restartu su uličari‘

Piše HINA/Jutranji.hr
8. lipnja 2020. - 19:03

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić u ponedjeljak je, uoči sjednice Središnjeg odbora na kojem će biti predstavljen predizborni program stranke, ocijenio da je  HDZ u protekle četiri godine odradio vrhunski posao te da će gospodarstvo i dalje biti jedan od najbitnijih dijelova programa.

Kakav god bio predizborni program, bitno je reći što je od programa ostvareno u protekle četiri godine i to u vrijeme kada su se desile dvije krizne situacije, koronavirus i Agrokor, istaknuo je Anušić uoči sjednice Središnjeg odbora u hotelu Westin.

- Usprkos svim tim okolnostima koje su bile neplanske i neuobičajene, uspjeli smo odraditi vrhunski posao u ove četiri godine i to nam je na neki način veliki kapital koji prenosimo u ovu izbornu kampanju i nadograđujemo s novim izbornim programom  - rekao je.

- Dovoljno je da kažemo što smo napravili i da ćemo nastavimo tim putem - naglasio je potpredsjednik HDZ-a podsjetivši na postignuto na području zapošljavanja, vanjske politike, rodiljnih naknada, rasta plaća...

Anušić je naglasio je da će gospodarski dio svakako biti i dalje jedan od najbitnijih dijelova u izbornom programu.

Na novinarski upit hoće li spominjanje ministra Tomislava Ćorića u aferi „INA- MOL” i „vjetroelektrane” biti uteg HDZ-u na izborima. Anušić je odgovorio kako spominjanje bilo čijeg imena ne mora značiti upletenost u aktivnosti na rubu zakona.

- U ovom trenutku se samo nagađa, špekulira, spominje, spominjao sam se i ja u puno situacija, spominjao se i premijer i svi koji se na neki način bave politikom, ali ključno je reći ima li od toga nešto ili nema - rekao je Anušić ne želeći donositi zaključke prije nego pravosuđe napravi svoj dio posla.

Komentirajući izjave Miroslava Škore da HDZ pomaže SDP-u da dođe na vlast i da je projekt Rijeka-Europska prijestolnica kulture „komunistički dernek” koji financira Ministarstvo kulture, Anušić je podsjetio da ministrica Nina Obuljen Koržinek nije odlučivala o tom projektu te uputio na Grad Rijeku i organizacijski odbor projekta.

- Ako govorimo o ideološkim situacijama i projektima koji su na rubu, je li to uopće kultura ili nešto sasvim drugo, mogu reći da što se tiče petokrake i nekih poruka u javnosti, nije baš puno vezano za kulturu - rekao je.

Josip Borić uoči sjednice Središnjeg odbora HDZ-a komentirao je sukob između dva SDP-ovca, Tomislava Mikulina i Domagoja Hajdukovića nazvavši političare Restart koalicije „uličarima”.

- Jasno je da se radi o političarima koji podsjećaju na kojekakve uličare. Kada imate situaciju da se mlate najbliži suradnici, kada imate za prvog suradnika u koaliciji čovjeka koji je suđen za krađu i teška kaznena djela, kada imate gospođu Mrak (Taritaš) koja ima nekoliko sukoba interesa, jasno je da imamo ljude koji se žele restartati i popraviti, međutim svakodnevica ih demantira - kazao je .

- Na čelu imaju čovjeka koji, osim što se koristi jezikom ulice, je zaboravio vratiti 260 tisuća kuna koje je dobio kao nedozvoljeni dar - dodao je Borić i poručio građanima da na izborima imaju zadatak da takvima kažu veliko 'ne'.

Kako javlja HRT, HDZ će na izbore izaći sa sloganom "Sigurna Hrvatska".

26. travanj 2024 04:23