StoryEditorOCM
ForumNIJE SVE ADRENALIN

Instruktor bungee jumpinga nagovorio preplašenu mladu ženu da skoči sa zgrade, pred očima supruga, sve je završilo tragično, sad je stigla i presuda

Piše PSD
2. kolovoza 2022. - 19:19

Instruktor ekstremnih sportova osuđen je na četiri godine zatvora nakon što nije dobro osigurao bungee skok žene i ona je pala u smrt.

Jevgenija Leontijeva, 33, htjela je odustati od skoka unatoč tome što je bila iskusna, ali Alexander Muznikas, također 33-godišnjak, pozvao ju je da nastavi s tim.

Njezin prijatelj Anton Ševelev rekao je na sudu da je tražio od instruktora da joj skine pojas jer se 'bojala skočiti' i oni bi 'otišli kući'. No Mužnikas ju je nagovorio na skok, rekao je on, piše Metro.

Osuđen je za nuđenje usluga koje nisu udovoljavale sigurnosnim pravilima i prouzročenje smrti iz nehaja. Sucu je priznao da je žurno odvezao ženu u bolnicu nakon njenog užasnog pada. Osuđen je na četiri godine zatvora srednje sigurnosti na ročištu prikazanom na kazahstanskoj televiziji.

image

Jevgenijin trenutak uoči skoka

Screenshot YouTube

Tijekom incidenta joj je rekao: 'Nije ti prvi put da skačeš. Znaš kako se to radi. Jesam li ti uzalud stavio sigurnosni pojas?'. Zatim je skočila s krova hotela, ali potporno uže nije bilo dobro pričvršćeno i uže se nastavilo njihati.

Odletjelaje na željeznu ogradu u Kazahstanu, što joj je donijelo ozbiljne ozljede glave.

Instruktor nije sve provjerio

Svemu je svjedočio njezin suprug Aleksander Tkačenko, koji joj je rekao da je voli netom prije nego što je skočila.

"Moja žena bila je shrvana pred mojim očima. Bio sam u šoku i panici. Očito je bila krivnja zaposlenika. Nisu koordinirali djelovanje. Instruktor nije spustio pogled da provjeri je li uže zavezano. Samo joj je rekao: 'Skoči!'. Ne želim ovo nikome. On je kriv. Mora odslužiti kaznu u zatvoru", rekao je suprug.

image

Trenutak skoka

Screenshot YouTube

Mama troje djece Jevgenija pustila je svoju prijateljicu da prva krene, a taj 'slobodni leteći' skok bio je uspješan, rečeno je na sudu u Karagandi. Svjedoci su rekli da je Jevgenija djelovala uplašeno, ali su je ohrabrili da nastavi. Začuli su se vrisci promatrača na krovu, a promatrači ispod su požurili u pomoć nakon užasnog pada.

Poprečna užad - za koju je bilo pričvršćeno njezino uže - i koja je trebala zaustaviti njezin pad ostavljajući je da visi iznad tla, nije izdržala ili čak nije bila pričvršćena. Čovjek je viđen kako pada na tlo dok se ona ruši, kažu izvještaji. Vjeruje se da ju je držao sigurnosni konop koji je trebao biti pričvršćen za stablo i pao je na pod od siline njezina pada povlačeći neučvršćeno uže.

Prije tragičnog skoka, Jevgenija i njezin prijatelj objavili su "Live it up" i "We're going to fly". Zadobila je tešku frakturu lubanje i ozljede mozga te višestruke prijelome desne strane i hitno je prebačena u bolnicu, no kirurzi je nisu uspjeli spasiti.

Žena je imala tri dječaka mlađa od 14 godina, dvojicu svojih i sina od rođaka koji je preminuo.

Njezin ožalošćeni suprug sada mora sam odgajati troje djece od osam, 11 i 12 godina, piše Metro.

image

Jevgenija Leontijeva iza sebe je ostavila dvojicu svojih sinova i sina od rođaka koji je preminuo

Screenshot YouTube
26. travanj 2024 22:14